mandag 24. januar 2011

Meat Free Monday

Jeg sitter og funderer veldig på hva jeg skal ha til middag i dag. Jeg har lyst på noe med kikerter, og jeg har egentlig veldig lyst på Jamie Olivers curry igjen. Men den har jeg jo laget to ganger alt.. Skal jeg virkelig være så kjedelig? Er det noen som har en skikkelig god rett med kikerter å anbefale, tar jeg utfordringen! Og jeg mener ikke anbefalinger som i "se på den siden her, der er det mange gode oppskrifter". Jeg orker ikke lete, og vil gjerne ha helt konkrete tips - det er så mye greiere enn å lete seg frem på egenhånd :) Jeg merker at jeg rett og slett i høy grad liker å bli fortalt hva jeg skal gjøre.. :p Hvis ingen kommer med forslag, blir det curry!

7 kommentarer:

 1. Har du "Den store vegetarkokeboken"? Karri med kikerter (s.134) er godt :-) Høres kanskje lik ut som Jamie Olivers curry, men er ganske forskjellig likevel.

  Om du har lyst på noe annet kan du jo prøve en lettvint pastasuppe med kikerter: http://naturliglivsstil.blogspot.com/2009/01/varmende-suppe-med-pasta-og-kikerter.html

  SvarSlett
 2. Og her er lenke til den første retten: http://naturliglivsstil.blogspot.com/2008/11/kikerter-i-nanbrd.html

  SvarSlett
 3. Buritos! Tacolefser med det du ønsker på, rull dem sammen, strø ost (med microbiell løpe såklart, f.eks. X-tra revet ost, fås kjøpt på Coop butikker) på, ha i stekovnen og se når den er ferdig. Det trengs ingen oppskrift, det er utrolig godt og ikke misnt sunt!

  Selvsagt, det kommer jo ann på hva du har på.

  Jeg pleier å ha på kikerter/bønner, salat-ting, tomater, mais, ost(oppå og inni, jeg er veldig glad i ost), rømme og tacosaus. Sånn ellers har jeg et innlegg om det på bloggen min om du vil ha en enda nøyere "oppskrift" :P

  http://www.remingu.com/archives/134

  SvarSlett
 4. Disse er gode:
  http://www.vg.no/mat-og-drikke/oppskrift/oppskrift.php?id=2976

  Ellers er kikertpannekaker megagodt og man kan putte mye godt i røren, eks friske urter og rødløk.
  http://siljesreise.blogg.no/1274260801_wow_kikertpannekaker.html
  Kikertpannekaker er laget av kikertmel, men man kan jo ha hummus til laget av vanlige kikerter også, og det er veldig godt sammen :)

  SvarSlett
 5. nå har jeg skumlest meg gjennom hele bloggen din, bare fordi jeg liker den så godt :D synes du skriver utrolig bra, og lettlest(noe som er veldig deilig for en ME-syk meg). blir veldig inspirert og tenker at jeg burde får symaskinen min til oslo for å bruke den igjen! stakkars symaskinen har stått i kjelleren hos mamma i to år nå:O
  takk for en fin blogg ida! også håper jeg på en friskere hverdag for både deg og meg :)

  SvarSlett
 6. Ja! Eg brukar sjeldan oppskrifter når eg lagar mat, men ei av dei oppskriftene eg har brukt er denne her, og den er GOD! (Dersom du ikkje har havrefløyte/soyafløyte og ikkje er veganer kan vanleg fløyte brukast)
  http://jensdrejer.wordpress.com/2010/04/01/kik%C3%A6rtegryde/

  SvarSlett
 7. Jeg har fått dilla på denne, fantastisk smakskombinasjon!

  http://veg-veg.no/mat/middag/suppe_kikerter_kokosmelk

  -Emma :)

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)