mandag 3. januar 2011

Bøker i 2010

De siste årene har jeg begynt å skrive ned hvilke bøker jeg leser. Trykk her for å finne 2009-lista. 2010-lista er som følger:

Boktittel: Forfatter:
De desperates kafé Marian Keyes Fin, men litt kjedelig
Måneorkesteret Unni Lindell Fin, men jeg trodde det skulle være krim, og ble derfor litt skuffa.
Kineseren Henning Mankell Veldig bra! Bedre enn Wallander-bøkene hans
Hundene i Riga Henning Mankell Bra.
Stormfulle Høyder Emily Brontë Bra.
Tyvenes Marked Jan Guillou Veldig bra!
Sitt ned og hold kjeft Knut Nærum Litt festlig
De beste blant oss Helene Uri Veldig bra!
Honningtunger Helene Uri Veldig bra!
Åndenes hus Isabel Allende Veldig bra!
Min kamp, bind 1 Karl Ove Knausgård Skjønner ikke alt Knausgård-hysteriet, men han skriver jo godt
Min kamp, bind 2 Karl Ove Knausgård Skjønner fortsatt ikke Knausgård-hysteriet, men han skriver jo godt
Saman er ein mindre aleine Anna Gavalda Veldig veldig bra! En av de beste bøkene jeg har lest!
Fyrvaktaren Camilla Läckberg Bra, men jeg likte de første bøkene hennes bedre. Syns denne ble litt forutsigbar.
Juliet, naked Nick Hornby Fin bok
Coraline Nail Gaiman Morsom og fin
Slam Nick Hornby Fin og tankevekkende
84 Charing Cross road Helen Hanff Fin, men litt kjedelig
Min kamp, bind 3 Karl Ove Knausgård Skjønner fortsatt ikke Knausgård-hysteriet, men han skriver jo godt
The old man and the sea Ernest Hemingway Veldig kjedelig
Remarkable Creatures Tracy Chevalier Interessant og fin
Fem små griser Agatha Christie Bra, som resten av Christies bøker
Brannvegg Henning Mankell Bra.
Pyramiden Henning Mankell Bra.
Rødstrupe Jo Nesbø Trodde jeg hadde lest alle Nesbøs bøker, og ble glad da jeg oppdaget at denne hadde unsluppet. En bra bok!
Damenes detektivbyrå nr. 1 Alexander McCall Smith Koselig og fin
Markus er konge Klaus Hagerup Hurraaaa, endelig ny Markus-bok! Og den innfridde :)
Markens grøde Knut Hamsun Fin og koselig.

Det nye året begynte jeg med å høre en av Harry Potter-bøkene for jeg aner ikke hvilken gang. Jeg tror ikke jeg overdriver om jeg sier jeg har hørt hver av bøkene et sted mellom 20 og 50 ganger på lydbok! Det er fine bøker å ha når man ikke er helt i form og bare vil ha NOE underholdning som man ikke trenger å bruke mye krefter på å sette seg inn i :) Det samme gjelder alle Markus-bøkene av Klaus Hagerup, bare at de har jeg hørt på enda flere ganger. Og i fjor kom det en helt ny Markus-bok som jeg fikk til jul! Hurra! :)

Jeg har ikke bestemt meg for ny bok å begynne på ennå. Noen tips? Hva leser du nå?

9 kommentarer:

 1. Se her ja, skal si du leser! :) Og ikke er det småtteri heller. ;)

  Etter at Hedda ble født er det ofte det blir veldig ENKLE bøker, ren underholdning og ingen tenking kreves. *ler*

  Nå har jeg begynt på Mofongo av Cecilia Samartin, fikk den til jul. :)

  Og i ånden skal jeg søren meg lage en leseliste jeg også! :D

  Godt nytt år!

  SvarSlett
 2. Hei! Vi hadde veldig lik smak! En av mine absolutte favoritter, som også finnes på lydbok, er Kvinnen som kledde seg naken for sin elskede av Jan Wiese. Andre superbra lydbøker er Boktyven av Markus Zusak og Den trettende fortellingen av Diane Zetterfield! Hvis du ikke har lest eller sett The Road, er den en utrolig bok. På slutten gråt og gråt jeg og turde nesten ikke lese. Og da kom jeg på bøkene som jeg leste for snart 10 år siden, og som jeg fortsatt kan gråte av: Den mørkeste materien. Den siste boka: Helt fantastisk ubeskrivelig. Huff, tårer i øya nå. Klem fra Stine, barne- og ungdomsbibliotekar:)

  SvarSlett
 3. Har du ikke lest Drømmehjerte av Cecilia Samartin, så må du gjøre det! Nydelig fin bok..

  SvarSlett
 4. Vibeke: hihi, det blir en del sånne bøker på meg og, når jeg ikke orker annet. Er ofte da jeg tyr til Harry Potter eller Markus-bøkene :)

  Stine: Takk for mange tips! "Den trettende fortellingen" har jeg lest, og den er fantastisk! Jeg begynte på Boktyven nå etter tipset fra deg, og har bestilt to av de andre på lydbok på biblioteket :)

  Mette: Nei! Har ikke lest noen av Cecilia Samartin, men jeg innser at jeg må gjøre det! (Du er ikke den første som anbefaler henne :p) Nå har jeg bestilt de to første på lydbok på biblioteket :)

  SvarSlett
 5. Så fint med lesetips :) Til jul fikk jeg boken "potensgiverne" av Karin Brunk Holmquist, så det er neste boken jeg har tenkt å lese. Bøker jeg har likt godt er : " Barnepiken" av Kathryn Stockett, "Øya" av Victoria Hislop,Gunnar Stålesen´s bøker om Varg Veum, Anne Karin Elstad sine bøker.Jeg liker veldig godt å lese krim, men innimellom er det kjekt med andre bøker også. Noveller av Alf prøysen var ei bok jeg likte godt.

  SvarSlett
 6. Selv om du ikke likte the old man and the sea vil jeg anbefale å gi Hemingway en sjanse til med Farvel til våpnene, den er mye mer spennende og veldig fin -selv liker jeg begge men kan skjønne at noen kan synes old man.. er litt kjedelig.
  Jeg har nylig oppdaget Margaret Atwood og kan ihvertfall anbefale The year of the flood som kom ut i fjor, og Den blinde morderen som jeg nettopp fant med fretex og holder på med nå.
  Når det gjelder Harry Potter har jeg lagt inn restriksjoner på hvor ofte jeg får lov å lese bøkene etter mellom 5 og 10 ganger-jeg er redd for å "bruke dem opp"

  SvarSlett
 7. Hehe, jeg skriver også sånne lister, jeg hadde prosjekt et år å lese en bok i uka, kom såvidt i havn, men etter at jeg ble småbarnsmor blir det ikke fullt så mye, kan man si (detvar en underdrivelse...)

  Om du ikke har lest den; les novellesamlingen Ambulanse av Johan Harstad. En tynn, liten lettlest sak som er UTROLIG bra!!

  Hvis du drister deg på noe tyngre kan jeg anbefale Jonathan Franzen - både Korrigeringer fra cirka 10 år tilbake og Frihet som kom i høst (fikk den til jul så har ikke lest den ennå men den har fått fantastiske kritikker overalt og jeg elsket Korrigeringer)

  SvarSlett
 8. å! slik har eg gjort sidan eg var 8 år! har ei skrivebok der alle bøker eg har lest er nedskrive! :) det var mamma som starta å skrive ned det eg las, for eg har alltid lest veldig mykje..og ho syns det var litt kjekt å sjå kor mange bøker eg faktisk las i løpet av eit år. og så fortsatte eg å skrive ned bøker då eg vart litt eldre :)

  SvarSlett
 9. Så flott at det er flere voksne enn jeg som tyr til fine saker som Harry Potter og Markus på lydbok. Det finnes masse flott i bibliotekenes barne og ungdomsavdelinger. Har dere hørt Lene Kaaberbøls Skammar-serie? Den gjør seg absolutt best på lydbok. Eller hva med Lillebror og Karlsson på taket lest av Astrid Lindgren selv?!
  Ellers kan jeg jo svare på hva jeg leser nå. Jeg har startet på en bok som heter Tyskerjenter av Helle Aaarnes. Det er fakta, ikke fiksjon.Den virker veldig bra så langt.

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)