lørdag 15. januar 2011

Tanker om kjøpestopp

Kjøpestoppen min går fint som bare det, og jeg gidder ikke komme med månedlige rapporter lenger, rett og slett fordi det er så lite å rapportere om. Jeg klarer meg særdeles bra uten nye klær, interiørting og en del andre unødvendiheter jeg ellers ville kjøpt. Jeg skulle riktignok gjerne kjøpt et par nye sko, litt undertøy, gardiner, en ny kjele og noen andre sånne småting - men jeg klarer meg ærlig talt helt fint uten. Jeg kommer ikke til å løpe amok på et kjøpesenter når kjøpestoppen min er over i april. Jeg klarer meg fint med 100kr i måneden på nødvendigheter som jeg må kjøpe nytt - som gråpapir, blekk til skriveren, tannbørster, plastfolie, etc. - selv om det hadde vært godt å slippe å tenke budsjett om slike ting. Det kunne også vært fint å fått handla litt ny strikk på Stoff & Stil, og trådsneller når jeg trenger det. Men det går helt fint uten!

Poenget med at jeg ikke skal kjøpe nytt på et helt år, er å bli mer bevisst på hva jeg bruker penger på. Jeg vil gjøre mitt beste for å benytte meg av ting som er å få kjøpt brukt og som har hatt et tidligere liv, i stedet for å kjøpe det første og beste jeg finner i en butikk. Jeg vil at innkjøpene jeg gjør skal være mer gjennomtenkt enn et impulskjøp om jeg ser noe fint jeg får lyst på. Og jeg vil innprente for meg selv at jeg ikke MÅ kjøpe alt jeg vil ha. Det kan være helt greit å måtte streve litt for å få kjøpt inn noe man ønsker seg - f.eks. ved å tråle loppemarkeder og brukthandler, og kanskje finner man en enda bedre løsning når man får sett seg litt om.

Håper jeg kan inspirere flere til å tenke på samme måten! :)

2 kommentarer:

  1. blir veldig inspirert, eg! :) og når eg tenker meg om så har eg faktisk brukt EKSTREMT lite halvfabrikata det siste året. så hurra for meg :) kan nesten ikkje huske sist gong eg laga mat på den måten - eg syns det er best (og uten tvil sunnast) med heimelaga mat frå bunnen av!! ..og dei einaste kleda eg har handla det siste året er vel stort sett sokkar og ullundertøy (sidan eg jobbar mykje ute i nord-norge-kulda!).

    Syns det er kjempeflott at du lagar slike opplegg for deg sjølv - fleire burde gjere slik, så hadde me kanskje vorte kvitt den bruk-og-kast mentaliteten som er så vanleg idag.

    SvarSlett
  2. Du har inspirert meg til å tenke på de måten. Dvs, jeg har innført kjøpestopp selv fordi du fikk meg på bedre tanker. Har greid å holde det til nå i år :O) Takk for at du inspirerte meg til det :O)
    Husker forresten at du snakket om det på bloggen din en gang at du fortsatt kjøpte poser når du handlet. Jeg har kjøpt slik stor rull med avfallsposer. Vet ikke om de er biologisk nebrytbare, men det er ihvertfall billigere enn å kjøpe en og 1 :) Jeg bruker forresten mindre plastfolie etter at jeg kjøpte en haug med små frysebokser med lokk :) Håper du og Muskatt har en flott lørdag. Jeg og pusen min har laget fiskesuppe fra grunnen av og kost oss halvt ihjel. Nå ligger vi anføttes på sofaen :O) Mica

    SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)