tirsdag 11. januar 2011

En dårlig idé..

I dag gikk jeg løs på "prosjekt mindre Majakjoler", og tegnet et søtt lite mønster som jeg tenkte det skulle bli fine minimajakjoler av. Men så snakket jeg med ei som har ei jente på 4 måneder, som kom med noen gode argumenter mot så små kjoler..

1. Kjoler sitter ikke pent på unger som ikke kan sitte eller gå ennå - de blir bare i veien og sklir opp.
2. Plagg til små barn bør ha åpning/knepping langs en hel side (ikke som majakjolene mine altså, som man må tre over hodet)
3. Og til slutt påpekte hun at så små barn bør ha bare elastiske klær, fordi babyer opp til 8-10 måneder ikke er sterke nok til å vri seg noe særlig når de ligger vondt, og da bør plaggene gi etter.

Så ved nærmere ettertanke er det vel ikke særlig lurt med Majakjole i så liten størrelse. Litt irriterende, men men. Det var i alle fall fint jeg fikk disse innspillene før jeg sydde en haug med kjoler. Er ikke så greit når man ikke har unge selv, å tenke på alle sånne småting.. Noen andre som har innspill om saken? Kanskje jeg får gå andre veien i stedet, og lage noen større kjoler.. :pPå sybordet ligger det for øyeblikket mange ferdige og halvferdige kjoler i samme gamle mønster i str. 1-2 år, som jeg har sydd mest av. Men det kommer ingen nye kjoler før i februar! Da fjerner jeg alle januarsalg-kjolene, og legger ut masse nytt og fint! :)

9 kommentarer:

 1. Hei!
  Eg har ei jente, ho er rett nok over 1 år no, men eg hugsar jo korleis det var... Og eg synest ikkje du skal skrinlegge ideen heilt! Kva med å sy kjolane i eit elastisk stoff, som t.d. ullfleece (eller vanleg fleece, men det er ikkje eg så glad i:)? Mjukt og godt, og behageleg for ein unge. Og så bør dei ikkje vere så lange, for det er ikkje fint på babyar som berre kan ligge uansett. MEN: små babyar må også pynte seg av og til! Og kva med ein majakjole i litt kort versjon, meir som eit forkle, men i maja-form? Og elastisk? Det ville blitt supersøtt! Og det går FINT med knapping på skuldrane! (Iallefall etter mi erfaring!)

  SvarSlett
 2. Syns det var en god ide å sy små kjoler jeg!! Man kan jo finne problemer ved alt om man vil. Jeg hadde ihvertfall kjøpt en kul liten kjole om jeg hadde ei lita frøken:)

  SvarSlett
 3. Hva med forklekjoler :) Ingenting som sklir opp når de ligger, men det ser fortsatt ut som om de har på seg kjole. Google det, det er faktisk supersmart :)

  Jeg lagde en sånn til ei jente på 5 dager så hun hadde noe fint å ha på seg i jula, og foreldrene var storfornøyde.

  SvarSlett
 4. Jeg skjønner godt hva hun mener, og syns det var gode innspill du fikk. Jeg var aldri glad i kjoler til de små, og da snakker vi under året. Når de ikke kan gå er kjoler upraktisk. Særlig upraktisk er det med kjoler når de kryper. Da kryper de jo bare oppi kjolen, og vips så er det stopp og du har med en ilter liten baby å gjøre (kommer seg jo ikke av flekken). Men større kjoler stemmer jeg i for! 6-åringen min hadde blitt kjempeglad for en Majakjole :-)

  SvarSlett
 5. Er enig at det er litt upraktisk med kjole til så små, men jeg hadde noen når H var liten. De kjolene jeg hadde da var mer i strikk og også ganske korte. Enklere med krabbing. Må tilstå at det ble mest bukse og genser. Hva med en type tunika i de fine og kule stoffene du finner?

  SvarSlett
 6. Er nok sikkert litt upraktisk, men som en annen skriver her, så skal de jo da pynte seg av og til!!! I et elastisk stoff som gir etter høres også bra ut :)

  SvarSlett
 7. Det er mer upraktisk med kjoler de de som krabber, for som ei sier over her; de krabber INNI kjolen. Men til små er det bare fint! ;) Vi hadde mange kjoler til Hedda. :)

  Eneste jeg lærte meg; de ligger mye på rygg og mage - hvor godt synes du det er å ligge på en haug med knapper? Flott med knapper i siden da. :D

  SvarSlett
 8. Jeg er veldig enig med hun du snakket med, jeg ville aldri kjøpt en slik kjole til en baby som ikke kan gå!

  men jeg ville veldig gjerne likt å se at du lager kjoler til de som er 4-6 år!! :)

  Hilsen Anne Marit

  (vi brukte kanskje 1 kjole mens ungene var i ligge stille og krabbe alder...)

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)