mandag 17. januar 2011

Meat Free Monday - Vegetargryte med couscousI dag søkte jeg bare på "vegetargryte" på google, og trykket på den første oppskriften som kom opp. Det var en oppskrift fra TV-kokken Wenche Andersen i "God morgen, Norge" (link).

Oppskriften ble litt rar og komisk nøyaktig da jeg valgte "1 porsjon" i stedet for 4, men selv om jeg tar ting litt mer på slump, var dette basisen:

0,25 stk rødløk
0,5 fedd hvitløk
0,25 stk frisk chilipepper
0,13 ts ingefær
1 stk gulrot
0,75 ss olivenolje
0,13 stk squash
0,63 dl grønnsakbuljong
0,25 bk hakkede tomater
0,25 bk kikerter (hermetiske)
0,25 dl rosiner (jeg droppet rosiner. Elsker rosiner i f.eks. boller, men i middagsmat synes jeg ikke det hører hjemme)
0,13 ts kanel
salt
pepper
125 g couscous
1,25 dl vann
0,25 ss olje
0,13 ts salt
0,5 ss persille
0,5 ss koriander (jeg liker ikke koriander, og droppet det)Skjær løk i ringer. Finhakk hvitløk og chilipepper. Skjær gulrøtter og squash i tynne staver. Varm oljen i en sauteringspanne/panne med høye kanter. Fres løk, hvitløk, chilipepper og ingefær til løken er blank/mør. Tilsett gulrøtter, buljong og tomater og la det koke i ca 10 min. Tilsett squash, godt avrente kikerter og rosiner og kok opp. Smak med kanel, salt og pepper.
Kok opp vann med olje og salt i en kasserolle. Tilsett couscousgrynene og la dem svelle under lokk i ca 5 min. Tilsett finhakkede urter og rør rundt og løft på grynene slik at de blir luftige og fine.PS, før jeg begynte med Meat Free Monday hadde jeg ikke engang smakt kikerter! Nå må jeg virkelig si at jeg elsker det! :) Kjempegodt kjøttalternativ i gryter og annet godt.

2 kommentarer:

  1. Sjekk ut Veganmisjonen - myyye godt, der!!

    SvarSlett
  2. MMMM KIKERTER! hummus! gode greier. curry. skikkelig bra vintermat.

    SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)