mandag 10. januar 2011

Meat Free Monday - Hurry Curry

Til kjøttfri middag i dag ble den en knakende god og enkel curry med ris til. Jeg fant oppskriften i bloggen Homemaker, og den går som følger:

olje
1 løk, hakket
2 hvitløksfedd, hakket
1 ss currypulver (jeg brukte curry paste)
1 blomkål, i buketter (jeg brukte brokkoli)
1 boks grovhakkede tomater
ca 1 dl kokosmelk
1 boks matyoghurt
1 pose fersk spinat
salt og pepper

Ha olje i en gryte eller panne, og stek løk, hvitløk og curry på middels varme til løken er myk. Ønskes en gulere farge, kan du tilsette litt gurkemeie. Fester curryen seg til bunnen, så kan du ha i en ss vann. Tilsett blomkål og rør litt rundt. Ha i tomater, kokosmelk og yoghurt. Ha på lokket, og la det putre litt i ca 15 min. Til slutt har i du spinaten, og lar den falle sammen. Ha på salt og pepper. Strø dessuten gjerne med litt frisk koriander.

Server med ris, raita, naanbrød og cashewnøtter.Jeg hadde bare ris til, og det var veldig bra det - selv om det sikkert blir enda bedre med mer tilbehør.

Håper jeg kan inspirere noen med disse kjøttfrie mandagene, og at flere henger seg på opplegget! Noe av det fine med at jeg deler kjøttfrie oppskrifter på bloggen hver mandag, er at jeg må utfordre meg selv i mye større grad enn jeg ellers ville gjort! Det har ført til at jeg har spist mye mer god og variert vegetarmat enn jeg trodde var mulig (som den kjøttelskeren jeg er). Og enda mye mer godt er garantert i vente! :)

4 kommentarer:

 1. Mmmh, det så godt ut! Tror jeg må teste dette, altså :)

  SvarSlett
 2. Så gøy at oppskriften falt i smak :) Hadde kjøttfri indisk selv i dag, men vi hadde dal makhani: http://homemaker.blogg.no/1277492631_dal_makhani.html

  SvarSlett
 3. Eg er ein kjøttelskar eg også; eg tenker nok ofte at ein matrett uten kjøtt er ikkje mettande :p ..men eg vert veldig inspirert av denne kokkeleringa di med vegetarmat! kanskje eg skal prøve litt meir slikt? dette såg iallefall godt ut! :)

  SvarSlett
 4. Kristina: jeg syns du skal prøve! Greia er jo at man ikke kan lage de samme tingene som ellers - bare uten kjøtt. Du må tenke helt nytt, og lage oppskrifter som er laget for å være kjøttfrie. Jeg har blitt veldig positivt overrasket over mye vegetarmat, og har faktisk tilogmed laget det et par ganger utenom mandager! :O

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)