mandag 31. januar 2011

Meat Free Monday - VeggistacoVeggistaco til middag i dag! Ideen fikk jeg fra Helene, men måltidet jeg endte opp med var ganske egenkomponert :)

Jeg brukte:

1 boks kikerter
1/2 boks grovhakkede tomater
1/2 pakke tortillalefser
1/2 pakke tacokrydder *
1/2 boks mais
Litt agurk
Litt salat
Tacosaus *
Rømme

* Tacosaus og tacokrydder skal jeg jammenmeg lage selv neste gang! Egentlig bare tull å kjøpe slikt ferdigblandet - særlig når man har alle ingrediensene fra før. Tacokrydder får du ved å blande f.eks. chilipulver, spisskummen, hvitløkskrydder, oregano og paprikapulver. Tacosaus har vel ca samme krydring, men er blandet med grovhakkede tomater, løk og tabasco f.eks.? Men nå bare gjetter jeg, egentlig.

Maten i dag begynte med at jeg varmet olje i en panne, hadde oppi skylte og avrente kikerter. Deretter hadde jeg oppi tomatene og lot det putre litt på svak varme. Etter ca 5 minutter puttet jeg oppi tacokrydderet og lot det småputre på svak varme i ca 15 minutter til. Helt mot slutten hadde jeg oppi litt mais.Så var det bare å kutte opp litt salat og agurk, rive ost, sette frem rømme, tacosaus og oppvarmede tacolefser - og mer hokus pokus var det ikke med den middagen.. :) Godt og enkelt!

5 kommentarer:

 1. Tacokrydder er null problem å lage sjølv, og ein har full kontroll over ingrediensane. Det kan også bli fine gåver, faktisk! Her er det smarte tips: http://www.towards-sustainability.com/2011/01/homemade-taco-seasoning-mix.html
  Her i huset var det spinat- og fetapai i dag, med tomatsalat til. Kjempegodt!

  SvarSlett
 2. Veggistaco og veggisburitos er faktisk utrolig godt! Sist gang jeg var hjemme hos familien hadde mamma kjøpt "veggiskjøttdeig". Det smakte akkurat som vanlig taco. Men faktisk så er bare salat, mais, ananas og ost også ganske godt :D

  SvarSlett
 3. Takk for tips! Er glad i vegetartaco fra før, men har aldri prøvd med kikerter før. Denne varianten virker både god og lettvint :)

  SvarSlett
 4. anbefaler å kjøre på med guacamole og kidneybønner! brun mole er også en hit. mmm. meeexicooo.

  SvarSlett
 5. Nå har jeg laget noe lignende, og det ble kjempegodt! Kikerter skal få være med i tortillalefsene flere ganger :D

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)