I dag har jeg laget burgere, fra scratch med kjøttkvern! Og ettersom jeg glemte å kjøpe thousand island-dressing da jeg handlet, måtte jeg lage den også fra scratch.
Jeg begynte med å lage vanlig majones av:
2 romtempererte eggeplommer
2 dl romtemperert solsikkeolje
1 ts dijonsennep
saften av 1/2 sitron
Begynn med å vispe eggeplommene med ballongvisp i kjøkkenmaskin, og tilsett sennep nesten med en gang. Hell oljen sakte over i en tynn stråle mens det vispes hele tiden. Det er VELDIG viktig å helle sakte, og VELDIG viktig at oljen og eggene er romtempererte - hvis ikke skiller det seg, og da er det ingen vei tilbake. Visp inn sitronen helt til slutt, og voila - du har majones.
For å gå videre fra majones til thousand island, tilsatte jeg:
1 ts paprikapulver
1/2 ts cayennepulver
1 ss hvitvinseddik
1 ts honning
1 ts tomatpuré
Både burgerne og dressingen ble veldig gode, og veldig mye sunnere enn om man kjøper ferdig! Åh, som jeg elsker den nye kjøkkenmaskina mi! :)
Flott å se at folk lager mat fra bunnen av:) Du lagde dressingen på riktig måte og ser at du kan dette:) Ha en fin helg:D
SvarSlettKan og kan.. Det er første gang jeg lager det :) Prøvde meg på majones en gang for noen måneder siden, men feila på oljehellinga :/
SvarSlettFin helg til deg og, rosa fugl!
Nam, det ser utrolig godt ut! :-)
SvarSlettah, det er veldig stor forskjell i smaken, tykker jeg. Jeg liker best aioli:)
SvarSlettJeg lurer på hvor boksen du har dressingen i kommer fra?
fmi: bruker du aioli på burger?
SvarSlettBoksen er fra loppemarked :)
ja, aoili kan jo brukes på nesten alt;)
SvarSletttakk
I dag har jeg laget majones etter oppskriften din.
SvarSlettJeg bryr meg vanligvis ikke så mye om majines, men denne var nydelig! -Jeg la til litt salt.
Men nå har jeg altså en kopp full av majones... Lurer på hva jeg skal bruke den til.
excellent dressing; especially as mayonnaise special sauce for hamburgers!
SvarSlett