tirsdag 22. februar 2011

Sunn og sukkerfri peanøttsjokolade

I dag har jeg laget en sunn og sukkerfri snickers-lignende sjokolade etter oppskrift fra mjuuugly. KJEMPEGODT!



Før man kan gå i gang med å lage sunn, sukkerfri og raw sjokolade, er det en del rare igredienser man må kjøpe inn. Jeg har kjøpt det meste fra iherb.com (om du bestiller derfra første gang, får både du og jeg $5 i rabatt om du oppgir koden BEK429), men også økosjokolade.no har en del av de samme ingrediensene. Peanøttsmøret jeg har brukt til denne sjokoladen, har jeg kjøpt på Mega. Den er fra Green Choice og heter "økologisk peanut butter crunchy". Om du ikke velger akkurat denne, pass i alle fall på at du kjøper SKIKKELIG peanøttsmør, og ikke disse tullegreiene med lav prosent ordentlige peanøtter og masse annet ekkelt i.

Jeg har tillatt meg å kopiere inn oppskriften til mjuuugly, med bittelitt omskriving fra meg:

Sjokoladen:
100 g rått kakaosmør
2 ss extra virgin kokosolje
5 ss rått kakaopulver
2 ss rått carobpulver
2 ss rått yaconpulver
1 ts vaniljepulver
En klype himalayasalt

Smelt kakaofett og kokosolje, bland inn resten av ingrediensene og rør ut alle klumper.

Karamellfyllet:
Jeg likte godt karamellfyllet, men neste gang tror jeg kanskje at jeg sløyfer dette, og heller dobler peanøttfyllet - eller i alle fall endrer litt på forholdet.

5 ss yaconsirup
2 ss extra virgin kokosolje
10 dråper Stevia English Toffee

Bland ingredinsene godt sammen og varm blandingen til kokosoljen har smeltet. Kokosoljen blir flytende ved rundt 23 grader.

Peanøttfyllet:
2 store spiseskjeer peanøttsmør (50g)
2 ss extra virgin kokosolje
3 ts mandelmel (eller du kan kverne mandler i et mandelkvern)

Bland ingrediensene godt sammen, og varm blandingen forsiktig til kokosoljen har smeltet.

Sammensetningen:
  • Etter du har gjort klar de tre blandigene, fyller du sjokoladeformer med 1/3 sjokolade (pass på at det er like mye sjokolade i hver form.
  • Rull formene rundt slik at sjokoladen når opp til kantene. Sjokoladen vil ganske raskt begynne å stivne og danne et tykt lagt rundt kantene, dette er målet! (Dette kan med fordel gjøres ute, nå i kulda - men vær rask, sjokolade stivner fort)
  • Når du nå har en fin sjokoladeform, fyller du på med karamell.
  • Frys ned litt.
  • Fyll på en liten teskje med peanøttfyll. Pass på at du ikke fyller formen helt. Det må være plass til sjokolade over.
  • Frys ned litt til.
  • Hell sjokoladen over og sett brettet i kjøleskap eller fryser.
Og voila, så har du aldeles nydelige og sunne peanøttsjokolader!

4 kommentarer:

  1. Åh, vann i munn sier jeg bare!
    De ser aldeles nydelige ut, og jeg som elsker både peanutsauser og peanutsmør for ikke og snakke om Reeces peanutbutter cups som selges i Amerika.... Du er jammen meg tålmodig, for dette syns jeg høres komplisert ut....men helt sikkert verdt alt strevet! Kos deg masse!

    Beste hilsen fra Solveig

    SvarSlett
  2. Så flink du er, disse så nydelige ut og det var veldig moro at de falt i smak :)

    Ha en fin dag!

    SvarSlett
  3. Ammagaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaad koffer har æ ikje kommet over denne oppskrifta før!!!!!Gjett om æ ska prøve den i helga!!!
    må ta en tur på den bloggen du har linka til!

    kor nyydelige ting, ska deff komme tilbake når æ treng en bursdagsgave i nærmeste fremtid!

    SvarSlett
  4. Susi: lykke til med sjokoladelagingen! Vanvittig god oppskrift. Selv venter jeg utålmodig på ny forsyning kakaosmør jeg har bestilt, så jeg kan lage mer av disse. De forsvant i rekordfart!

    SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)