mandag 21. februar 2011

Meat Free Monday - Krydret kikertstuing

Jammen ble det kikerter i dag og! Men nok en ny kikertoppskrift. Denne gangen fra boken "Gourmet vegetar" - en kjempebra vegetarkokebok jeg nettopp har kjøpt. Neida, jeg har ikke brutt kjøpestoppen, men jeg fikk gavekort på bokhandel til jul :) Billig var den også; 99kr! Anbefales til alle som vil prøve vegetarmat (og det bør alle ville! ;).Retten inneholder gresskar, kikerter, brekkbønner, squash, løk, hvitløk, tomater, oregano, spiskummen, allehånde og chillipulver. Masse godt med andre ord! Jeg lagde i tillegg ris ved siden av, og tok meg et lite glass økologisk rødvin :)Neste uke tror jeg at jeg prøver meg på en fristende limabønnegryte fra samme oppskriftsbok. Jeg har aldri smakt limabønner, men kjøpte det inn i dag. I dag har jeg også kjøpt linser for første gang!

5 kommentarer:

 1. Nam nam, det så utolig godt ut!
  Jeg er vegetarianer på 6 året, jeg har bare godord å si om å ikke spise kjøtt.
  En av mine favorittoppskfifter er en vegetargryte med tofu ,søtpoteter og kikerter. Sausen er av kokoskrem, masse ingefær og chili. Den er såååå god. Jeg fant oppskriften i en kokebok som heter "Gourmet vegetar".

  SvarSlett
 2. nam, det så godt ut. og linser <3 jeg pleier å koke mine orange linser med masse urter, og noen ganger litt buljong. funker som en fin erstatning for ris, eller for å gjøre gryteretter og supper litt tjukkere. jeg har også boken Gourmet vegetar, men har skammelig nok aldri brukt den. fy fy!

  SvarSlett
 3. Hmm, den boka tror jeg jammen at jeg må kikke på. :) Maten ser nydelig ut!

  SvarSlett
 4. :-) det såg veldig godt ut. Selv storkoser jeg meg med linser, de trenger ikke ligge i bløt og er kokt på 20 -40 minutter, og klare til bruk. Og så er det utrolig gode
  :-)

  SvarSlett
 5. årh. GRESSKAR. herregud, jeg savner singapore.

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)