mandag 14. februar 2011

Vintage pels

I dag har jeg innviet den nye vintage pelshatten min. Varm og stilig! :) Jeg ville ikke støttet pelsindustrien ved å kjøpe ny pels, men vintage syns jeg er helt greit..Kjøpt hos kaleidoscopevision på Etsy.

9 kommentarer:

 1. Hvorfor er det så anderledes hvis reven (eller hva nå enn det er) ble flådd i gamle dager?

  før i tiden var pelsindustrien mye mindre "human" enn det den er nå, så jeg ser ikke hvordan vintage rettferdiggjør det. Det er jo fortsatt pels. Men joa, for all del, du gikk ikke inn i pelsbutikken og kjøpte den, så jeg ser jo hvordan du føler det rettferdiggjør.

  (nå virket jeg som en kranglefant, hvilket jeg ikke er, jeg bare fant det litt dobbeltmoralskt. litt som å si jeg er vegetarianer, men hvis kua er økologisk så kan jeg godt ta meg en biff)

  SvarSlett
 2. Grunnen til at jeg syns vintage pels er OK, er at dette er en pels som uansett finnes - og som ikke går til inntekt for nyproduksjon :)

  Når det gjelder vegetarianer-sammenlikningen, er det jo faktisk en del som i utgangspunktet er vegetarianere, men som spiser kjøtt de f.eks. slakter selv, eller som de av andre grunner vet at har levd godt liv.

  Jeg ser absolutt poenget ditt, men jeg er for å ta ting litt mer med skjønn, i stedet for å se på alt som svart/hvitt.. :)

  SvarSlett
 3. Helt enig med deg i vintage/ny problematikken, og den økologisk ku-sammenligningen var tynn!

  SvarSlett
 4. Kjenner jeg lar meg engasjere her! :P Jeg ser hvordan du tenker Ida, men samtidig er jeg i mot all pels, inkludert vintage, fordi det å bruke og benytte pels sender et signal til samfunnet om at pelsbruk er greit. Mannen i gata kan jo ikke se om pelsen er vintage eller ikke, så selv om du ikke har bidratt til inntekt for pelsindustrien direkte så er all pelsbruk med på å skape aksept for pels og pelsindustri i større eller mindre grad. Jeg personlig velger å unngå alt av ekte pels.

  SvarSlett
 5. Jeg er helt enig med Nina. Ved å bruke pels bidrar en til å holde pels i motebildet og det vil ikke jeg gjøre. Det finnes så mange andre alternativer! Vegetarianer blir jeg aldri, men pels syns jeg absolutt alle kan klare seg uten.

  SvarSlett
 6. Ok, jeg ser poenget med å sende et signal - selv om pelshatten min ikke direkte støtter pelsindustri. Meeeen allikevel kommer jeg nok til å begrave meg i den på de kaldeste vinterdagene.. Og JEG vet jo i alle fall at den er kjøpt vintage og ikke støtter pelsindustrien.. :)

  SvarSlett
 7. Jeg skjønner de forskjellige sidene i denne debatten, men jeg tror ikke det at jeg går med mine gamle pelser vil skape en etterspørsel etter ny pels eller aksept for pelsindustrien. Tror ikke mannen/kvinnen i gata som ser mine pelser vil la seg inspirere av min look og gå inn i en pelsforretning for å handle slik at jeg indirekte skaper en etterspørsel. De som vil handle nye pelsartikler vil handle det uansett og dette er et så hett tema at jeg tror alle gjør opp sine egne meninger og vil ikke la seg "omvende" pga at andre går med pels.

  Når det er sagt, lekker lue!

  SvarSlett
 8. hehe. vel. det vil jo skape en indirekte etterspørsel fordi det å bruke en pels(lue) vil være en form for sanksjonering av pelsindustrien, nettopp fordi ingen kan vite hvor den kommer fra (eller hvilken tid). samtidig kan det samme sies om fuskpels. det er ikke alltid så lett å se hva som er hva. særlig ikke når en del av det som går for å være fuskpels, faktisk IKKE er det. gjerne hundepels fra asia. er det ikke sånn det er?

  økologisk ku-argumentet er kanskje tynt, men det er jo litt som å si "kjøttet er jo allerede i butikken, så det er jo ikke som om det har noe å si om jeg kjøper det eller ikke", om du skjønner.

  jeg ser argumentet ditt, jeg skjønner tankegangen, men jeg er nok ikke enig i konklusjonen. jeg er pro gjenbruk, og syns jo faktisk pels er fint. og varmt. jeg klarer meg ikke om vinteren uten ekte ull for eksempel, enda så kjip saueindustrien er (i alle fall der vi henter store deler av ulla fra). samtidig er jo pelsindustrien en veldig betent sak (ikke at det i seg selv er et argument for noe). jeg ville ikke kunnet gått med noe pels, om det var vintage engang. jeg har ei fin kaninpelskåpe hengende i skapet. der blir den nok værende. for jeg klarer ikke kaste den heller.  hard verden. skal ikke være lett.

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)