mandag 27. juni 2011

Topp 10 kjøttfrie middager

Til dagens kjøttfrie middagsblogginnlegg byr jeg ikke på noen ny oppskrift. Jeg har derimot laget en liste over mine topp 10 kjøttfrie favorittmiddager! Håper jeg kan inspirere flere til å prøve seg på noen av disse. Fantastisk gode måltider, der man overhode ikke savner kjøtt!

Her er listen, med linker til oppskriftene: (i prioritert rekkefølge der 1 er best - selv om jeg til tider ble litt uenig med meg selv om rangeringen)

Som jeg har nevnt før, har jeg alltid vært en entusiastisk kjøttelsker. Det har aldri falt meg inn å bli vegetarianer, og jeg var lenge av den oppfatning at det ikke ble skikkelig middag uten kjøtt. Etter jeg startet med kjøttfri mandag for omtrent et år siden, har jeg prøvd masse nytt og forskjellig, og fått øynene opp for mange kjempegode vegetarretter. Spesielt kikerter er jeg blitt veldig veldig glad i, og det finnes utallige varianter av gode kikertretter!

Om vi alle spiser litt mindre kjøtt, vil det ha store positive konsekvenser for miljøet. Det er også bra for kroppen å spise mindre kjøtt - og når det atpåtil finnes så mange kjempegode vegetarretter, synes ikke jeg det er noe mer å lure på ;)

7 kommentarer:

 1. Bra for kroppen og miljøet - men ikke glem dyra:) Det er hvertfall den viktigste grunnen til at jeg ble vegetarianer, jeg ville ikke ha flere liv på samvittigheten.

  Mye god mat!

  SvarSlett
 2. Dette ser fantastisk ut alt sammen. Jeg tror jeg får prøve meg på noen av disse oppskriftene når jeg begynner mitt nye liv om en ukes tid.

  SvarSlett
 3. Supert innlegg! Takk for gode tips!

  SvarSlett
 4. Nr. 3 har blitt en favoritt hos oss!

  SvarSlett
 5. Å, NAM!! Lever ketogent jeg( så godt som uten karbohydrater), sikkert flere av dise jeg kan gjøre om litt på så jeg kan spise :)

  SvarSlett
 6. Har prøvd å ha minst en kjøttfridag i uka, men ser at når ein kjem inn i det blir det gjerne fleir. Den linsegryta har eg tenkt å prøve.

  SvarSlett
 7. ja. ville bare si nam! veggismat er så digg. jeg er veldig pro 8)

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)