mandag 20. juni 2011

Kjøttfri mandag - Chop suey

For første gang ble den kjøttfrie middagen inntatt ute på restaurant, og det var ikke bare enkelt. Den første jeg prøvde sa "Neeei, vegetarretter? Det må bli en salat da...". Det andre stedet (en kinarestaurant) hadde heller ingen spesielle vegetarretter, men foreslo Chop suey uten biff. Det kan ikke være lett å være vegetarianer på heltid når man av ulike årsaker skal spise ute? Vegetarretter er jo ikke bare vanlige kjøttretter man fjerner kjøttet i!


Det ble et ganske godt måltid - med masse grønnsaker, sursøt saus, cashewnøtter og ris. Cashewnøttene gjorde seg spesielt godt syns jeg, og gjorde at jeg fikk lyst til å bruke det i noe matlaging selv senere.

7 kommentarer:

 1. Cashewnøtter er utrolig godt i slike matretter. Bruker det jevnlig i alle typer wok-retter jeg lager.

  SvarSlett
 2. Så BRA at du var ute på restaurant! Hurra for deg:-)

  Jeg vet alt om det å skulle spise ute og være vegetarianer...det er ikke alltid så lett. Noen plasser har egne vegetarretter, mens andre ikke skjønner at du ikke skal ha mat (du må jo ha kjøtt for at det skal være mat må vite..haha!)
  Jeg håper at jeg også sitter på restaurant og spiser iløpet av sommeren;-)

  SvarSlett
 3. Jeg synes det er rart at restauranter ikke har vegetarretter, det er jo tross alt ganske vanlig å ikke spise kjøtt!

  SvarSlett
 4. her i oslo er det ikke noe problem, men i mandal hvor jeg kommer fra må man be dem spesiallage noe. ellers har de veggispizza, men den er det bare paprika, løk og mais på. kanskje litt sopp. skikkelig stusselig..

  SvarSlett
 5. Den så innmari god ut! Men...det er vel ikke sursøt saus i chop suey, eller?:-)

  SvarSlett
 6. Haha, nei kanskje det ikke er sursøt saus.. Enellerannen god kinesisk saus :p

  SvarSlett
 7. Hehe, nei, det er vel bla sausen som ER chop suey?? (akkurat som sur-søt er en type rett, er vel chop suey en type rett/saus..?)
  Godt så det iallfall ut :-)

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)