Dagens kjøttfrie middag ble grønnsakssuppe av gresskar, potet, gulrøtter og brokkoli, med noen enkle stekepannebrød ved siden av.
Oppskriften har jeg fått av søte Jeanett, men som vanlig har jeg gjort om litt på originaloppskriften.. Mon tro om jeg noen gang klarer å følge en oppskrift til punkt og prikke?
Ca to porsoner inneholder:
1 potet
2 gulrøtter
4 brokkolikvaster
1 gresskar
1/2 stangselleri
2 dl havremelk
en kladd smør og litt olje
salt, pepper og kummen
Fres finhakket stangselleri i smør og olje.
Skjær resten av grønnsakene i store biter, og fres dem i ca 5 minutter.
Hell over 3 dl vann, og la det småkoke til grønnsakene er myke nok til mos.
La grønnsakene avkjøles litt før de moses sammen med stavmikser.
Tilsett melken og kok opp.
Smak til med krydder.
Jeg er ikke noe suppemenneske, og sliter litt med suppekonsistensen. Trenger noe tyggemotstand for at jeg skal like mat, tror jeg, selv om smaken er god - så for meg var brødene essensielle.
Brødene ved siden av:
Bland sammen hvetemel, vann og litt salt til en fast deig.
La deigen hvile i 15 minutter.
Klemmes flate og stekes i stekepanne med smør.
Det kan være den manglende frokosten som snakker her, men det ser uendelig fantastisk godt ut! Har aldri hatt mer lyst på suppe. Og brød. Og brokkoli?
SvarSlettSå veldig god ut ja:))
SvarSlettDe brødene skal jeg prøve neste gang jeg lager suppe:)
uuu, lurer på om de brødene kan lages med rismel eller noe :) og hurra for en "ny" blogg med veggisoppskrifter!
SvarSletttinekatrine: det funker helt sikkert! Jeg har brukt flere forskjellige meltyper når jeg har laget de :)
SvarSlett