søndag 12. juni 2011

Rabarbra- og bringebærsaft med stevia

Jeg har tydeligvis en del rabarbraelskende lesere, ser man på kommentarene på innlegget mitt med spørsmål om rabarbratips, og det er jo helt supert! Takk for alle forslag! :) Det var nok å velge i da jeg skulle lage noe av rabarbraen, og valget falt på saft. Og jeg må definitivt høste mer rabarbra og prøve noen av de andre forslagene også!


Det ble en oppskrift litt på slump, basert på en vanlig saftoppskrift, men jeg fant ingen oppskrifter med Stevia. Er litt usikker på om saften må koke opp med sukkeret etter den er silt når jeg ikke bruker sukker..? Noen som har erfaring med det? Men dette var i alle fall slik jeg gjorde det, og det ble knallgodt!

500 g rabarbra, skjært i små biter (men neste gang tror jeg at jeg skal bruke en større mengde rabarbra, siden bringebærene gjør veldig mye ut av seg.)
150 g bringebær (jeg hadde frosne i frysen)
3 dl vann
4 g Stevia
Saften av 2 sitroner

Kok opp rabarbra, bringebær og sitronsaft, og la det småkoke i ca et kvarter - til alt er en myk graut. Sil i en saftduk (vær tålmodig, og få ut så mye saft som mulig!). Hell saften tilbake i kjelen, sammen med vann og stevia, og kok opp.

Hell på flaske, kjøl ned, bland med vann (ca 50/50), drikk og nyt!

Og som flere har kommentert, er det en god følelese å bruke noe som omtrent vokser opp som ugress, og lage god mat og drikke av det. I beste miljøvennlige gjenbruksånd!

7 kommentarer:

 1. Så nydelig, har lyst på nå! :D

  SvarSlett
 2. Sånne kjøkkenglass hadde vi hjemme da jeg var liten, lillebroren min kalte dem for "neseglass". Mønsteret ser jo faktisk litt ut som veldig lange neser, men det er sånne detaljer voksne ofte er blinde for, mens barn er eksperter på å oppdage :)

  SvarSlett
 3. Safta så nydelig ut! Dette har jeg jammen lyst å prøve! Hvordan brukte du stevia, kokte du opp steviabladene sammen med saft og vann, og silte dem fra safta etterpå?

  SvarSlett
 4. Metterly: det var nydelig og! :) Jeg bruker denne Steviaen, i pulverform: http://www.iherb.com/NuNaturals-NuStevia-White-Stevia-Powder-100-Packets/4703?at=0&x=1
  Skulle gjerne prøvd meg på å bruke Steviablader også, men først må jeg få tak i plante eller frø :)

  SvarSlett
 5. Takk for tipset om pulverkjøp .Jeg kjøpet min plante på Plantasjen, kr 49,50. Men ganske liten, så vet ikke om den hadde holdt til en hel saft koking :-)

  SvarSlett
 6. Jøss, har de sånt på Plantasjen? Da skal jeg og kjøpe meg en plante!
  Husk at Stevia er mange ganger sterkere enn sukker, så det er ikke så mye sm skal til :)

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)