søndag 19. juni 2011

Sommerbukett

På vei hjem i dag, måtte jeg stoppe bilen og gå ut og plukke markblomster. En søt liten sommerbukett med prestekrager, kløver, smørblomster og et par til jeg ikke vet navnet på.. er det hundekjeks de hvite der? Fint er det i alle fall!

8 kommentarer:

 1. Når jeg ser hvor tynn stilken er så er det vel kanskje en sånn hanefot? Jobbet på et gartneri når jeg var mindre, og da var det en del luking av "ugress" som lignet på de der.

  Men så er jeg jo "mann" da, så hvit blomst er hvit blomst. :]

  SvarSlett
 2. Hundekjeks er det vi pleier å kalle det hvertfall, og de er nyyyydelige! Ville blomsterbuketter er helt klart de fineste.

  SvarSlett
 3. De blå som minner om blå drueklaser kalles fuglevikke.

  SvarSlett
 4. Og da har du vel alle? Hundekjeks (eller annen skjermplante, jeg synes de er ille like, i hvert fall plukket i små deler slik som her), smørblomst (soleie), rødkløver (da jeg bodde på Kjeller het det sukkertopp, på Eidskogen rødkløver), fuglevikke (uttalt med tydelig g og tjukk l ;D) og prestekrager (evt. annen liknende kurvplantefamilien). Herlig vakkert.

  SvarSlett
 5. Takk for hjelpen! Nå er jeg markblomstnavnekspert :p

  SvarSlett
 6. Hei, jeg har vært ute å plukket inn en bukett fine sommerblomster bak blokka mi dag. Har tatt en bilde av dem som også viser bildeveggen i stua mi.
  http://notatbokami.blogspot.com/2011/06/markblomster-og-bildevegg.html

  SvarSlett
 7. eg driv også og plukkar markblomar om dagane! Eg røskar som regel med meg ein bukett når eg går tur med Heino, for her oppe er det så mykje fint som veks i grøftekanten :)

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)