Dagens kjøttfrie middag ble kikertgryte etter oppskrift fra den svenske vegetarkokeboka "Örtagården". En veldig god gryte, som nok en gang beviste for meg at det går an å spise seg mett og fornøyd på vegetarmat (som jeg trodde var omtrent umulig før jeg begynte med MeatFreeMonday) :p
2 dl kikerter
1 gul løk
1 msk matolje
1 msk paprikapulver
1 gulrot
2 dl vann
1 msk tomatpuré
1/2 ts. kummen
1 ts. urtesalt
1 rød paprika (den droppet jeg)
Hakket persille
1. Legg kikertene i bløt over natten. Kok dem i rikelig med nytt vann ca 50 minutter.
2. Kutt opp løken i små biter og fres den i litt olje, sammen med paprikapulver. Skjær gulroten i tynne skiver. La den frese under lokk med løken i ca 10 minutter. Rør forsiktig med jevne mellomrom.
3. Bland 2 dl vann med tomatpuré, kummen og urtesalt. Slå væsken over gryta. Skjær opp paprikaen og bland den inn i resten sammen med kikertene. la gryten koke opp.
Strø gjerne litt persille over og server med poteter eller ris.
Er ikke lysestaken i bakgrunnen herlig, forresten? Jeg kjøpte den + noen gamle julekuler brukt på julemarked i går :D Og klementinene er også på plass på bordet!
Ja, den lysestaken likte jeg veldig godt:-)
SvarSlettHei. Så fin blogg du har! Veldig lyst til å prøve denne retten jeg også :) Men hva er "kummen" og "urtesalt"? Og hva menes med 1 msk tomatpurè? På forhånd tusen takk :)
SvarSlett