tirsdag 31. august 2010

Tid for ull!

Alternativt kan blusen og den røde ullkofta fra innlegget for noen dager siden brukes sammen med mitt nye, flotte vintage ullskjørt. Dette blir herlig å ha i garderoben utover høsten og vinteren!

Jeg har i det siste blitt mer begeistret for "pencil"-skjørt enn jeg har vært tidligere. A-fasong har lenge vært favoritten.Classic Vintage Grey Wool Pencil Skirt, kjøpt fra MotherMidnight på Etsy.

11 kommentarer:

 1. Så masse fine kler du finne!
  Og det skjørtet kledde du verkelig :o)

  SvarSlett
 2. Nydelig! :)

  Jeg sendte forresten mail til Tollregion Oslo og Akershus for å spørre om det er selve verdien på produktene eller den faktiske summen man betaler det skal regnes toll- og momsutgifter på. Gi meg et hint om du vil lese svaret jeg fikk! :)

  SvarSlett
 3. Allis: Jaaa, jeg vil gjerne vite! Jeg ringte posten kundeservice i dag, og ble henvist til postens tollavdeling, og fikk ikke vite noenting annet enn at det var tollvesenet selv jeg måtte snakke med. Høres ut som du har gjort litt mer effektiv research enn meg :p

  SvarSlett
 4. Her er svaret jeg fikk (jeg brukte Vistaprint som eksempel, hvor man bestiller mange gratis ting, men varens opprinnelige verdi skrives utenpå pakken).

  "Ved ordinære kjøp skal avgiftsberegningen så langt det er mulig basere seg på de faktiske forhold, det vil si den prisen som mottaker har betalt for varen, tillagt eventuelle forsendelseskostnader han/hun blir belastet for (når vareverdien alene er NOK 200 eller mer).

  For at hver sending skal kunne deklareres korrekt for Tollvesenet, er de forskjellige transportørene avhengige av at korrekt informasjon følger med eller på forsendelsen.

  Dersom sendinger er fortollet på feil grunnlag, kan man søke Tollvesenet om refusjon av importavgiftene. Det er ikke noe fast søknadsskjema for dette. Man skriver en egen søknad der man kort og greit forklarer saken, legger ved kopier av de dokumenter man har som gjelder saken og sender dette til tollregionen der man er hjemmehørende. Oppgi gjerne kontonummer i søknaden.

  Kontaktinfo og adresser finnes her: http://www.toll.no/templates_TAD/Article.aspx?id=181039&epslanguage=no"
  -----------

  Det høres ut som om du egentlig bør sende inn en søknad om refusjon, gitt :)

  SvarSlett
 5. Takk for info, Allis! Skal prøve og få fiksa søknad om refusjon i morgen :)
  Btw, "hurra" for tollgrensen på 200kr som fyller 35 år i år. Heeelt på trynet at den ikke har økt på alle disse årene..

  SvarSlett
 6. Bare hyggelig! :) Haha, det er virkelig latterlig ja. 200 kroner er jo ingenting.

  SvarSlett
 7. Må visst skrive en søknad jeg også, gitt. I dag kom hentelappen, 183 kroner i avgifter. ARG! Tror nesten jeg skal sende en mail til Vistaprint også, fortelle hvor komplisert de gjør det for norske kunder når de skriver varens opprinnelige verdi utenpå forsendelsen.

  SvarSlett
 8. Oh, irriterende! Håper vi får det refundert! :)
  Jeg ringte vistaprint for noen uker siden, etter det skjedde. Jeg ble litt satt ut av at jeg fikk hjelp på engelsk - vistaprint.no er jo tilsynelatende Norsk.. Men hun kunne uansett bare forklare at det var verdien som gjaldt, og at det var som det skulle være :/

  SvarSlett
 9. Jippi, de ordnet det for meg så jeg slapp å betale! :) Tok med meg kvittering på posten, ringte kundeservice derfra og oppga sendingsnummer og forklarte hva feilen var. Fikk et faksnummer som jeg skulle sende kvitteringen til, og vips så var det i orden. :) Lurt at man presiserer at man står på postkontoret og venter, da blir det fart på sakene... :D

  SvarSlett
 10. Kjempefint skjørt! Og takk for hjelpen som du ga meg uten å vite det, for jeg er nemlig på jakt etter et grått skjørt selv så nå skal jeg på etsy og snoke :-)

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)