søndag 22. august 2010

Juli-oppsummering

Det går fremdeles kjempebra å ikke kjøpe nye ting! Jeg har mer enn nok med brukt, vintage og håndlaget (og det blir det til gjengjeld en del av ;). Det jeg har mest problemer med å ikke kjøpe, er strømpebukser.. Strømpebukser er jo forbruksvare som blir fort slitt både her og der. Og når jeg nesten utelukkende går med skjørt/kjole og strømpebukse, trenger man litt i reserve. Fikk heldigvis ett par til bursdagen!

Jeg skulle egentlig ønske jeg hadde sagt at det var fritt frem med dopapir, fryseposer, lyspærer, kleenex, etc, og ikke hadde noe 100-kroners-budkskjett å forholde meg til på sånne ting da jeg begynte med dette. Menmen. Sagt er sagt, så nå får jeg forholde meg til det :p

Denne månedens pengebruk på ting som ikke er brukt og håndlaget:
(Fordi jeg gikk litt over grensen forrige måned, var juli-budsjettet 80,17 kr)
Kleenex, 13,-
Notatbøker, 30,-
Magneter, 23,-
Bæreposer, 2,-

Ikke dårlig! 12,17kr igjen, som betyr at august-budsjettet er 112,17kr.

I forrige månedsoppsummering skrev jeg at jeg hadde vært så heldig å finne økologisk dopapir - Edet Soft Eco, men det ble påpekt at dette ikke var 100% økologisk. Uansett har jeg tenkt at det tross alt er et stykke på vei, og at det er bra. Og dopapir er jo noe jeg bare MÅ ha, og ikke kan gjøre så mye med, så jeg har bestemt meg for å la det gå. Noen protester? Eventuelt bedre alternativer til miljøvennlig dopapir?

Et annet miljøsparetips.. Kanskje noen av dere har lagt merke til at jeg ikke kjøper tamponger på 100-kroners-budsjettet nå under kjøpestoppen? Det er fordi jeg bruker mooncup. Fin og miljøvennlig mensbeskyttelse, som jeg anbefaler alle å se nærmere på. Jeg kom nettopp over en fin beskrivelse av den, som det er verdt å titte nærmere på. Det er egentlig en giveaway. Giveawayen er over, men det går jo ann å titte på beskrivelsen fordet.. :) http://siljesreise.blogg.no/mooncup.html

Og til slutt en etterlysning.. Parfymefri økologisk intimvask. Noen som vet om en fin en?

6 kommentarer:

 1. Jøss, bare flere og flere som sverger til mooncupen! Har bestemt meg for å prøve jeg og :-)

  Strømpebukser er skikkelig forbruksvare. Et tips er å kjøpe de med 40/70 DEN, de kan du sy igjen hvis det blir hull. Mest irriterende er jo at produsentene VET hvordan de skal lage strømper som ikke rakner, men vil ikke fordi de heller vil selge mer...

  SvarSlett
 2. Jeg bruker stort sett tykke bomullsstrømpebukser, som heldigvis ikke rakner så lett. Men SLITT blir de! Tynnslitt og hullete, og det er grenser for hvor mye jeg kan lappe..

  SvarSlett
 3. Ja, men Ida Victoria. Du trenger vel ikke kleenex og fryseposer? Det bruker aldri jeg. Jeg har kjøpt to ruller med fryseposer siden jeg flyttet for meg selv for 18 år siden. Jeg sparer på fruktposene fra butikken og bruker dem om igjen til de ikke er rene lenger. Nye fryseposer bruker jeg bare hvis jeg skal gi bort bakst for eksempel, og vil at det skal se mer delikat ut. Dopapir kan vel gjøre nytten som snytepapir? (Ikke for å bry meg, altså, men siden du sliter med å holde forsettene dine...)

  Hm, har lurt litt på Mooncup, men ikke turt å ta spranget ennå...

  SvarSlett
 4. Unni: Jammen fruktposer er jo ikke reine.. De har jo vært fulle av møkkete frukt. Men jeg kan nok kanskje bli flinkere til å fryse ned ting i gjenbrukbare bokser og sånn, så OK, jeg kan bruke litt mindre poser ;) Og OOOOK DA, så kan jeg bruke dopapir som snytepapir :P

  Men jeg sliter ikke med å holde forsettene altså, bare synes det er litt unødvendig styr å holde oversikten over sånt nødvendig småtteri jeg må kjøpe.

  SvarSlett
 5. Godt spørsmål det der med intimvask...hmmm:/ Ikke hadde de på Iherb.com heller...

  SvarSlett
 6. På Et grønnere hjem-sida selger dei økologiske/miljøvennlige intimserviettar i alle fall - veit ikkje om dei fører flytande intimvask i samme merke. Går an å sjekke om ikkje anna :)

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)