søndag 27. desember 2009

Hjemmelaget konfekteske

Med fare for å virke skammelig unorsk og ujantete: jeg er vanvittig fornøyd med meg selv og med denne kofektesken. Både ideen, gjennomføringen og det ferdige resultatet. Fjær i hatten.Jeg har klippet, skjært og limt hele esken selv, laget alle konfektene, tatt bilder og skrevet navn og kort forklaring på hver av bitene. Planen var å lage flere, som jeg kunne gi bort i gave og kanskje selge på Epla. Men det var så vanvittig mye jobb at det blir ikke noe av, i alle fall ikke i første omgang. Men moro var det!

Mintkulene kjenner vel noen igjen fra tidligere innlegg. Knallgode. Oppskrifter på resten kommer etterhvert. Nåja, marsipankuler med kokos er ikke så mye å lage oppskrift på. Ikke pistasjhjertene heller. Det var mer en impuls for at jeg skulle få litt variasjon i konfektesken. Men Mandelsnadder og Mozartkuler, mmmm, de må alle få oppskrift på og lage selv syns jeg!

Konfektesken ble med til mamma på julaften, sammen med en boks med julekjeks og et kremmerhus med karameller. Men konfektesken ble med tilbake igjen også, ble fylt opp 1. juledag og tatt med til pinnekjøttbesøk på Jessheim. Så tok jeg den med hjem igjen og fylte opp til besøk av pappa og bestefar 2. juledag. Og antageligvis skal jeg fylle den opp flere ganger i løpet av julen - og neste år også! Den skal utnyttes fullt og helt :p

20 kommentarer:

 1. Fantastisk flott! Du er råflink og har lov til og være stolt!

  SvarSlett
 2. Du er helt utrolig flink! :D Så gjennomført og flott! 10 poeng! :D

  SvarSlett
 3. vilken skoj idé! :D
  kramelikram
  lady thirty

  SvarSlett
 4. Nam Nam Ja, og jeg som ikke liker sjokolade engang!! hihi..Det ser jo jammen godt ut da!Passer det med lunsj hos Torunn i morgen forresten? *KOSKAT*

  SvarSlett
 5. Litt på etterskudd her, men flott at du er stolt! Det har du all grunn til:p Genialt!!:D

  SvarSlett
 6. Jeg har bare en ting å si: fantastisk! Hadde jeg fått en sånn i gave, så er jeg sannelig ikke sikker på om jeg hadde hatt råd til å spise dem opp. :)

  SvarSlett
 7. Takk til etterskuddskommentarene og ;)

  Shamini: jammen den må jo spises! Det er jo en fornærmelse mot esken å ikke spise opp konfektene. Er du en sånn en som gjemmer alle fine ting bort på "trygge steder" i skuffer og skap også? Fint ting må nytes og brukes!

  SvarSlett
 8. Njaei, gjemmer ikke bort fine ting (kommer an på hva du mener med 'fine ting'), men det hender rett som det er at jeg har noe jeg ikke kan bruke - fordi da blir det jo gjerne borte (igjen, det kommer an på hva det er)! Jeg velger å skylde på OCDen min. ;)

  SvarSlett
 9. Å, så fantastisk! Både konfekten og eska!

  SvarSlett
 10. Hei! Fantastisk konfekt! Jeg lurer på, hvor fikk du tak i de blanke formene som konfekten ligger i?

  SvarSlett
 11. Marit: det er rett og slett sånne brett som tannkremtubene står i i butikken :)

  SvarSlett
 12. Dæven steike jeg er imponert! Herlig herlig :D

  SvarSlett
 13. Svar
  1. Det er bare å skjære til og brette inn hjørnene på et stykke papp. :)

   Slett
 14. hvor fant du bretene som er oppi?

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)