Mens jeg har ventet utålmodig på en ny bestilling med kakaosmør, så jeg kunne lage de fantastiske peanøttsjokoladene igjen, måtte jeg finne på noe annet i mellomtiden. Jeg prøvde meg på en annen peanøttsjokoladevariant, som jeg fant hos Silje. Trykk her for originaloppskriften.
Jeg gjorde om litt. Brukte peanøttsmør i stedet for hele peanøtter, og droppet dadler. Oppskriften blir litt enklere på min måte, og jeg slapp å bruke kjøkkenmaskin. Bare å blande sammen, enkelt og greit :)
4 ss peanøttsmør
2 ss lettkokte havregryn
2 ss yacon-sirup
1 ss yacon-pulver
1 ss mesquite-pulver
1 ts råkakao
1ts vaniljepulver
1 ts himalayasalt
10 g smeltet kakaosmør
5 dråper Stevia English toffee
Bland alt dette sammen, og form små avlange barer. Jeg fikk 10 stk. Sett barene i kjøleskapet mens du lager til sjokoladen de skal dyppes i.
Sjokoladen til å dyppe i, kan du igrunn lage av hvilken oppskrift du vil. Jeg lagde sjokolade av:
20 g kakaosmør
90 g extra virgin kokosolje
20 g råkakao
2 ss rått carob-pulver
1 ss yaconpulver
2 spiseskjeer yaconsirup
1 ts mesquitepulver
1 ts vaniljepulver
Dypp barene i sjokoladen, og sett til kjøling igjen.
Kjempegode sjokolader, som jeg garantert kommer til å lage flere ganger! :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)