søndag 13. mars 2011

Snickersbar ala Silje ala Ida

Mens jeg har ventet utålmodig på en ny bestilling med kakaosmør, så jeg kunne lage de fantastiske peanøttsjokoladene igjen, måtte jeg finne på noe annet i mellomtiden. Jeg prøvde meg på en annen peanøttsjokoladevariant, som jeg fant hos Silje. Trykk her for originaloppskriften.

Jeg gjorde om litt. Brukte peanøttsmør i stedet for hele peanøtter, og droppet dadler. Oppskriften blir litt enklere på min måte, og jeg slapp å bruke kjøkkenmaskin. Bare å blande sammen, enkelt og greit :)

4 ss peanøttsmør
2 ss lettkokte havregryn
2 ss yacon-sirup
1 ss yacon-pulver
1 ss mesquite-pulver
1 ts råkakao
1ts vaniljepulver
1 ts himalayasalt
10 g smeltet kakaosmør
5 dråper Stevia English toffee



Bland alt dette sammen, og form små avlange barer. Jeg fikk 10 stk. Sett barene i kjøleskapet mens du lager til sjokoladen de skal dyppes i.



Sjokoladen til å dyppe i, kan du igrunn lage av hvilken oppskrift du vil. Jeg lagde sjokolade av:
20 g kakaosmør
90 g extra virgin kokosolje
20 g råkakao
2 ss rått carob-pulver
1 ss yaconpulver
2 spiseskjeer yaconsirup
1 ts mesquitepulver
1 ts vaniljepulver

Dypp barene i sjokoladen, og sett til kjøling igjen.



Kjempegode sjokolader, som jeg garantert kommer til å lage flere ganger! :)

1 kommentar:

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)