fredag 4. mars 2011

Hva er poenget?Jeg er så lei av at folk stiller dette spørsmålet i forbindelse med VM, OL og andre store idrettsarrangementer! "Hva er poenget?", "jeg skjønner ikke hvorfor..", "det er jo helt meningsløst", "at du gidder..". Poenget er glede, underholdning, spenning, engasjement! Det oppmuntrer og motiverer til idrett på alle slags nivåer, det er samlende, det skaper spenning, glede og pokker så god underholdning!Dere som lurer på poenget med toppidrett, lurer dere også på hva som er poenget med f.eks. musikk? Det er vel ikke noe mer poeng i det? Eller dans, fjellturer, TV-serier, kunst, spill og lek... Folk flest sysler med mye som ikke har noe poeng utover det å underholde - men det er da et ganske godt poeng, syns dere ikke?Nå mener jeg ikke at alle skal være interessert i og følge med på sport, jeg mener bare at dere bør anerkjenne poenget, og la oss sportsinteresserte få glede oss over det. Selv liker jeg f.eks. ikke Vikingarna, men jeg skjønner poenget med dem. Det er stor glede og god underholdning for de som liker denslags. Og sport gir meg fantastisk mye glede og underholdning - selv om jeg holdt på å svime av da Northug gikk inn til gull på stafetten i dag! :pJeg følger med på stort sett alt av skisport, særlig store mesterskap. Under OL og VM sitter jeg fullstendig klistret til skjermen, mens jeg lever meg helt inn i det som foregår, og har det fantastisk gøy hele tiden. Det er store begivenheter som gir meg mye glede. Den andre halvdelen av året følger jeg med på norsk fotball og Vålerenga. Jeg er medlem av Klanen og har hatt sesongkort flere sesonger, og følger med på så mye som mulig. Følelsen av å oppleve en god fotballkamp eller et spennende skirenn er virkelig herlig, og gjør meg rett og slett veldig takknemmelig for at jeg er sportsinteressert.

Det var det jeg ville si i dag. Litt på sidelinjen av hva jeg vanligvis blogger om :p
Hva er deres forhold til sport? Har dere fulgt med under VM nå? Håper de fleste i alle fall ser poenget, selv om dere ikke har fulgt med ;)

12 kommentarer:

 1. Jeg ser poenget ;)
  Heia heia norge!!!

  Fin fredag!

  SvarSlett
 2. sport er kjedelig å se på, gøy å drive med selv. MEN jeg ser poenget ;)

  SvarSlett
 3. Oi, her ble jeg engasjert. Jeg er SÅ enig. Synes det er litt smålig når andre oppvurderer sine interesser og nedgraderer andres. Akkurat som om det finnes bedre hobbyer enn andre?

  SvarSlett
 4. eg er einig!!

  Har ikkje fulgt så mykje med til no, og er eigentleg ikkje SUPERinteressert i sport bortsett frå kvinnehåndball, men skjønnar veldig godt poenget! likar også ein del skisport og kan finne på å sjå fotball dersom dei "riktige" laga spelar (Brann sjølvsagt!), og dersom eg fyrst sett meg ned og ser sport så blir eg VELDIG engasjert. Litt sånn FOR engasjert.

  Fekk iallefall med meg stafetten idag, eller det samandraget i ettermiddag, og eg har jo ikkje godt av slikt - eg vert så ivrig og anspent, hehe.

  SvarSlett
 5. Godt å se det er flere som er enige med meg! :)

  Åshild: Ja, alle hobbyer er vel i utgangspunktet likeverdige? Hver sin lyst. Men allikevel syns jeg ikke-sportsinteresserte er veldig mye ute og slenger med leppa..

  SvarSlett
 6. Jeg ser absolutt poenget og syns det er litt teit med de som må disse VM for å få frem at de selv ikke kunne brydd seg mindre. Neivel.

  Men jeg ser ikke på selv, og lurer litt på hva det er som gjør at det engasjerer sånn. "ALLE" har jo hæla i taket for tida, var på blomsterbutikken i går for å benytte meg av VM-tilbud på tulipaner og de hadde svært flagg utenfor og norske flagg i kinna, i barnehagen har de VM-dekorasjon i vinduene og lagde VM-isfigurpynt av vann med konditorfarge som de frøs ned i melkekartonger og bygde opp på lekeområdet, VM her og VM der og både jeg og min bedre halvdel sitter her og lurer på om det er oss det er noe galt med, hvorfor engasjerer ikke VI oss, hva er det med SKI liksom, hehe. Samme med fotballkamper og sånn.

  Men jeg er fascinert da. Og imponert over idrettsutøvere og den fantastiske følelsen det må være å gå inn til gull. Skulle ønske jeg selv hadde en idrettsform jeg brant for og VILLE holde på med, er litt misunnelig på alle friskusene her vi bor (ungene her på åsen er ikke nødvendigvis FØDT med ski på beina, men jeg er temmelig sikker på at de får spent dem på kort tid etter de er ute) som sikkert sitter og tripper på jobb og bare døør etter å komme seg hjem og ut i løypene. Jeg vil bli sprek, men finner ingen treningsform jeg liker så jeg holder liksom ikke ut særlig lenge. Vil presse kroppen min, men vet at det ikke blir gjort med mindre jeg får en viss tilfredsstillelse av det jeg driver med.

  HERREGUD nå begynner jeg å skrive meg bort, det gjør jeg alltid. Jeg har fint lite interesse i sport. Faktisk ikke i det hele tatt. Vi har meldt poden på barnas skirenn til neste helg og det er stort for oss, hehe. Nå som han er fem er det vel på tide å begynne å ta del i samfunnet og sånn, for baaarnas del :P Å se sport på tv er... ojj ojj ojj jeg har så utrolig mye jeg heller gjør enn å se sport på tv, støvsuge for eksempel. Men jeg skulle ØNSKE jeg var mer engasjert, jeg skulle det altså. Ta del i den nasjonale greia, hehe.

  SvarSlett
 7. Veldig enig med deg, Ida!
  God helg!

  SvarSlett
 8. Freste litt for meg selv når jeg så overskriften og bildet. POENGET, det skal jeg søren meg fortelle deg! Tenkte jeg for meg selv. Men for en positiv overraskelse det var å lese resten av innlegget! Jeg var i Kollen på torsdag da jentene gikk inn til gull, og jeg vet ikke om det var meg eller jenta mi på 3 år som var mest opprørt da stafettjentene varmet opp bare en meter unna oss. For en fantastisk opplevelse:) Fotball har jeg ikke helt lært meg å følge med på enda, men klart jeg forstår det. Det har jo noe med å gjøre at man bare må gidde å bruke litt tid på det. Snooker derimot følger jeg ivrig:)

  Jeg sier som storesnuppa mi sier dagen lang "HEIA MARIT!" (og de andre jentene).

  Dessuten må jeg nevne en aldri så liten forelskelse for den gule og oransje kjolen med retroblomster. Kanskje ikke så rart om du titter innom bloggen min seinere i dag...

  SvarSlett
 9. Aslaug Marie: bra du i alle fall ser poenget! ;) Lykke til til poden, og lykke til med å finne en sport som engasjerer deg :)

  God helg, Tante Unni! :)

  Siv Iren: haha, jeg tenkte litt på det da jeg skrev overskriften, at det kan misforstås om folk ikke gidder lese hele innlegget.. Godt vi er enige! :)
  Også må jeg bare si HERREGUD SÅ SINNSYKT BRA AV THERESE! Jeg syns det er så kult at vi ikke bare har én jente på topp som fikser alt, men at Therese går inn til gull i dag, foran Marit! :D *tårer i øya*

  SvarSlett
 10. Jeg driter i sporten... ;-) Men guri så fin en vegg du hadde bak TV'n :-) Skikkelig artig med nye og gamle bilder og bilderammer, og det passet jo så fint sammen med TV'n (som ser ny ut) og høyttalerne (som ser gamle ut). Kjempefint :-)

  SvarSlett
 11. Neinei, ikke drite i sporten, Hege! ;) Men takk for TV-vegg-kompliment! Jeg elsker å mikse gammelt og nytt! :)

  SvarSlett
 12. Nå er VM i Holmenkollen ferdig, men det er heldigvis skiskytterVM å følge med på og bare litt over en uke til tippeligaen er i gang igjen.
  Jeg gleder meg MAX!!
  Godt det er flere av oss ;)
  Vålerenga i mitt <3

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)