onsdag 2. mars 2011

Siste måned med kjøpestopp!

Litt over 11 måneder med kjøpestopp er unnagjort, og jeg har nå gått inn i den siste måneden! Wow, så flink jeg er! ;)

Jeg skal selvfølgelig ikke gå amok i butikker etter kjøpestoppen er over - det hadde vært et tydelig tegn på at jeg hadde missa poenget fullstendig. Jeg skal fortsette å være flink til å kjøpe brukt, og tenke meg om tre ganger før jeg kjøper nye ting. Men selv om jeg synes kjøpestoppen går veldig bra, uten de helt store utfordringene, er det noen ting jeg gleder meg til å kjøpe når kjøpestoppen er over i april:
 • Skumgummimadrass til slagbenken på kjøkkenet (ekkelt å kjøpe brukt skumgummi..)
 • Blekkpatroner til skriveren (de av dere som har handlet av meg de siste ukene, har kanskje lagt merke til at ordrebekreftelsen er skrevet ut med mørk grå farge? Det er fordi jeg er tom for svart.. hihi, veldig dustete å ikke kunne kjøpe nytt blekk.)
 • Trådsneller
 • "Sting & Ting tekstildesign"-merkelapper
 • Lysrør til over kjøkkenbeken
 • Tettelist til å lime på rundt verandadøra
Jeg angrer på at jeg ikke ekskluderte forbruksvarer fra stoppen. Ting det er umulig å kjøpe brukt eller håndlaget, som f.eks. lysrør til kjøkkenbenken og blekkpatroner til skriveren, er det bare teit å ikke kunne kjøpe. Og overlockmaskinen trenger fire like trådsneller - noe jeg ikke har. Det hadde det vært veldig greit å kunne stikke bort på Stoff & Stil og handle. Menmen. Jeg kan bare skylde meg selv :p

12 kommentarer:

 1. Du har vore kjempeflink! :) Og forhåpentlegvis har du inspirert mange til å tenke seg om to gongar før dei tar turen til nærmaste kjøpesenter for å handle noko dei egentleg ikkje treng.
  Kjem du til å halde fram med dei økologiske merkene du har prøvd til no?

  SvarSlett
 2. Ja, det håper jeg og! De økologiske alternativene skal jeg fortsette med. Det har vist seg å være kjempegode produkter :)

  SvarSlett
 3. Det er eit beundringsverdig prosjekt! Og du har virkelig gjennomført med stil også. Eg trur absolutt at du har vore ei inspirasjonskjelde for fleire.

  SvarSlett
 4. Utrolig bra gjort dette prosjektet, synes jeg! De fleste folk hadde sikkert falt av etter noen uker, så ett år er jo fantastisk! Når jeg leser om dette, så får det meg absolutt til å tenke mer over hva jeg faktisk kjøper og om jeg trenger det :)

  Og takk for kommentaren på bloggen min, må si jeg ble kjempeglad begge gangene jeg så du hadde valgt ut et av monstrene mine :p Det hjalp jo på salget, så det setter jeg stor pris på :)

  SvarSlett
 5. Så imponerende!! Lagde du lister over hva du fikk lov å kjøpe og hva som var fyfy? Hva med klær, sminke, hudprodukter osv?
  Du har sikkert skrevet om det på bloggen din før;-)

  SvarSlett
 6. Stine: Satt opp noen regler, som jeg har fulgt: http://idaogmuskatt.blogspot.com/2010/04/reglene.html
  Basically er alle klær helt forbudt, mens innen sminke, hudpleie, vaskemidler og slike ting, har jeg hatt lov til å kjøpe kun økologisk. (http://idaogmuskatt.blogspot.com/2010/11/om-kjpestoppen-og-kologiske-favoritter.html)

  SvarSlett
 7. har berre èin ting å sei: du har vore kjempeflink!!

  SvarSlett
 8. Så flink du er! Skulle ønske jeg hadde selvdisiplinen din. :)

  SvarSlett
 9. du har inspirert meg iallefall! :) har ikke handlet noe på over en måned nå, bortsett fra et bar brukte ting. hjelper litt på lommeboka når man prøver å spare til kinatur!

  SvarSlett
 10. Kjempebra jobbet! Forbruksvarer burde vært eksludert fra kjøpestoppen, for blekk i printeren må man ha og lysrør til kjøkkenet;) Likevel et bra prosjekt:)

  SvarSlett
 11. Karl-Martin Skontorp3. mars 2011 kl. 00:13:00 CET

  Hva med å bruke en blekkskriver hvor det er lett å få tak i 3.-parts refill? Da kan en jo kjøpe store dunker med blekk og sånn sett spare masse emballasje og kanskje til og med skrivehoder.

  Når det gjelder lysstoffrør så er det mange vaktmestere rundtomkring som bytter alle rørene (og kanskje også tennerne) i et helt rom straks det første røret feiler. Dette for å spare arbeid med å fly opp og ned stiger osv. Typisk er det massevis av timer igjen i rør som blir skiftet ut under et slikt regime.

  SvarSlett
 12. Jeg er imponert over hvor disiplinert du har vært!
  Jeg prøvde meg på kjøpestopp på klær, men måtte gi opp da jeg var på ferie. For det er så hyggelig å kjøpe med seg et klesplagg hjem... Men jeg har absolutt vært flink til å nesten ikke kjøpe noe tøy i år.
  Og nå har jeg kjøpt trusestrikk! -Jeg har tenkt å prøve å sy meg noen underbukser av brukte t-skjorter. Jeg har sett noen på Etsy som var veldig tøffe.
  -Trist at du ikke orker delta på Håndlaga, men fullt forståelig! Ta godt vare på deg selv og bruk kreftene på det som er viktig!

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)