tirsdag 8. mars 2011

Kvinnedag

Jeg gratulerer med dagens kvinnedag med denne stilige tegningen av den fantastiske svenske illustratøren LadyThirty.Gratulerer med dagen, alle medkvinner! Hva er deres forhold til kvinnekamp? Jeg syns vi kvinner har det pokker så bra i Norge i dag, selv om det selvfølgelig er noe forskjellsbehandling på kvinner om menn. Men det går i begge retninger, vil jeg si - både positive og negative forskjellsbehandlinger. Og det ER jo forskjell på kvinner og menn. Sånn er det bare.. (heldigvis!)

5 kommentarer:

 1. grattis till dig också och tack för att du länkar till mig :D

  SvarSlett
 2. Takk i lige måde! Jeg tenker som så at norske kvinner på generell basis har det godt, men at det likevel er mange ting å ta tak i. At menn dominerer totalt i lederstillinger og styreverv på tross av at kvinner er i flertall på universitetet er et slikt eksempel. På den andre siden finnes det urettferdighet i mange ledd, og også saker som omhandler menns rettigheter. Et eksempel er mannens manglende mulighet til å tjene opp egen fødselspermisjon uavhengig av mor. Det vil alltid være noe å ta tak i, og det er ingen grunn til å fortsette å jobbe med likestilling på generell basis.

  Jeg ønsker også å anse kvinnekamp og kvinnefrigjøring som noe som er svært nødvendig på internasjonal basis, og at vi som et fremgangsland bør bruke vår posisjon og våre midler til å sette fokus på dette. Plans jentekampanje var et flott tiltak i så måte! Verden har godt av sterke kvinner som kan utdanne seg, tjene penger og bruke hodet, og som ikke blir fratatt muligheten til dette på grunn av kulturelle stengsler og problemer som fattigdom og nød. Det sies jo at der et folk lider, er det alltid kvinnene som lider mest.

  Jeg var innom slike temaer selv i min studietid, og det er veldig spennende og nødvendig å få satt ting i perspektiv i blant. Så hurra for kvinnedagen og hurra for fokus på videre arbeid!

  Jeg takker forresten ikke nei til en aldri så liten kake på denne dagen selv. :)

  SvarSlett
 3. Obs obs! Rettelse: "det er ingen grunn til å IKKE fortsette å jobbe med likestilling på generell basis."

  Ørliten forskjell i betydningen ;)

  SvarSlett
 4. Tullefrans: Fine innspill! Når det gjelder eksempelet med kvinner i lederstillinger og styreverv er jeg ikke helt enig i at det er noe problem. Jeg tror mye av grunnen til den forskjellen, er at det rett og slett er færre kvinner som ønsker slike stillinger. Generelt tror jeg slike posisjoner apellerer mer til menn. Og vi har jo hatt både kvinnelig statsminister og andre viktige lederstillinger besatt av kvinner - så det er jo mulig for de kvinnene som virkelig vil, og har de evnene som skal til.

  Veldig enig at vi bør være opptatt av kvinnekamp og kvinnefrigjøring på internasjonalt plan! Selv om vi i Norge har kommet veldig langt, er det viktig å fortsette å sette fokus på kvinnekamp, og hjelpe frem kvinner i andre land :)

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)