mandag 29. august 2011

Kjøttfri mandag - Linseburgere


Etter tips fra en leser på forrige ukes blogginnlegg om kjøttfri mandag, ble dagens middag vegetarburgere basert på en oppskrift fra superlivsstil.net. Trykk her for å se originaloppskriftenoppskriften.

Jeg gjorde noen små endringer i ingredienser og fremgangsmåte. For det første aner jeg ikke hvor mye "en pakke linser" er.. Jeg brukte tørre røde Markatta-linser fra pose.


Oppskrift på 15 burgere:
150 g tørre røde linser, legges i bløt i noen timer, skylles og moses grovt med stavmikser.
5 middels store sjampinjonger, hakkes i små biter
1 rødløk, hakkes i små biter
1 fedd hvitløk, presses
2 gulrøtter, raspes
1 dl havregryn
Ca 1 dl kikertmel
1 ts malt spisskummen
1 ts paprikapulver
Litt frisk persille
Litt salt og pepper.

Stek sopp og løk til løken er blank og myk. Bland inn krydderet og hvitløken, og stek det noen minutter til. Bland sammen alle ingrediensene og rør til deigen er ganske fast. Blir den for våt, tilsett mer kikertmel.

La deigen stå og svelle en halvtimes tid (vet ikke om det er nødvendig, men jeg gjør alltid det med slike ting). Varm olivenolje i en stekepanne, og stek kakene til de har fått fin stekeskorpe. Bruk ca 1 toppa spiseskje deig per kake, og trykk dem til ca 1 cm tykkelse i stekepannen.


Ved siden av hadde jeg stekte squashbiter med pepper, salat og agurk, og Thousand Island-dressing. Trykk her for oppskriften min på Thousand Island.


Et veldig godt måltid! Nå håper jeg bare burgerne egner seg til frysing, for jeg spiste bare tre, og har 12 stykker igjen... :)

5 kommentarer:

 1. Nam nam... de så supergode ut. Har prøvd litt ulike burgere av linser og bønner. Ofte syns jeg de blir så porøse og har lett for å falle fra hverandre. Men disse ser ikke slik ut. Må prøve disse i morgen den dag! Gleder meg.

  SvarSlett
 2. Har opplevd det problemet flere ganger med linser jeg og ja.. Men disse ble veldig faste og fine! Ikke antydning til å falle fra hverandre :)

  SvarSlett
 3. Herlig! Jeg lagde min egen versjon av disse i dag selv. 230g grønne linser er det visst i 1 pakke, forresten. Mine går det helt greit å fryse, de tiner ganske kjapt, dessuten.

  SvarSlett
 4. Det ser kjempegodt ut! Jeg kan jo dele min favorittoppskrift på burgere også, henta fra veganmisjonen: http://veganmisjonen.blogspot.com/2010/08/oppskrift-linser-linselus-capellini.html (Vet det er oppskrift på "kjøttboller", men den funker like bra som burgere!)

  SvarSlett
 5. Det så kjempegodt ut! :D Håper du kan skrive hva du fant ut angående å fryse dem, for isåfall er de jo fin hybelmat :)

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)