torsdag 25. august 2011

Fotoglede

Takk for alle tilbakemeldinger jeg fikk på det forrige innlegget, om min ME og opplevelse av LP! Det ble et veldig personlig utleverende innlegg, som kostet meg en del mer å skrive enn mitt vanlige fjas. Men det var fint å få skrevet det, og jeg er glad for så mye god respons. Takk :)

Men over til noe morsommere! Jeg har fått både kamerastativ og et nytt objektiv til bursdagen min! :) Stativet er ganske lite og nett, fleksibelt, stødig, og helt perfekt til mitt bruk. Jeg har allerede rukket å bli veldig glad i det, og tror jeg kommer til å bruke det til mer enn jeg i utgangspunktet trodde.


Det nye objektivet er mye mindre enn det forrige, og er et ganske enkelt fastobjektiv. Det gamle objektivet (som jeg holder i hånden på bildet under) er et Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS. Det nye er Canon EF 50mm f/1.8 II - og for å sitere han som anbefalte det til meg.. "900,- og plastic fantastic, men et herlig fastobjektiv" - og jeg digger det! :)


Ikke bare er mitt nye plasticfantastic fint å ta bilder med, og tar skarpe, klare bilder. Fordi det er mye mindre enn det andre objektivet, tror jeg det vil tilfredsstille mitt ønske om et mindre kamera.


Det byr på noen større utfordringer med å finne bra utsnitt, uten noen zoommuligheter eller vidvinkel. Men det er jo bare gøy med litt utfordring!


Ha en fin torsdag!

5 kommentarer:

 1. Hei! Jeg hadde ikke fått med meg før at du har ME. Lykke til videre i bedringsprosessen. Bra at det går rette veien. Jeg ønsker meg også et sånt objektiv:)

  SvarSlett
 2. Likte veldig godt forrige innlegg. Syns det er så bra at du deler, for det kan være til god hjelp for andre, å jeg håper det er til hjelp for deg også :)
  Har ikke ME selv, men en annen kronisk sykdom; bipolar II lidelse. Så jeg vet hvordan det er å ikke ha noe energi og smerter i kroppen..

  Ønsker deg lykke til videre i bedringsprosessen, å håper du får en fantastisk høst :)

  SvarSlett
 3. Hei, er kamerastativet så lite som det ser ut til på bildet? Jeg ønsker meg et lite og hendig stativ så det hadde vært supert om du kunne ha fortalt litt mer om stativet.

  ps: Så godt å høre at du er friskere.

  SvarSlett
 4. Diva: dette stativet er det: http://fotovideo.no/Avdelinger/Produkter/Stativ/Stativ---Tripod/Benro/Benro-Aluminiumstativ-A300FBH0-KIT-Komplett-sett-m-BH-0-kulehode-X-300-115558.aspx

  Det er av de minste av den typen. Du kan få enda mindre og lettere også, men da blir det karbon tror jeg, og det blir mye dyrere. Jeg er veldig fornøyd med mitt :) Fikk egentlig samme type stativ, i hakket større, men det ble for stort og voldsomt fant jeg ut.. Det er forresten ikke helt makshøyde på bildet.

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)