lørdag 6. august 2011

Den første Sting & Ting-buksa!

Jeg har jo lenge beklaget meg over manglende inspirasjon til å sy gutteklær, selv om mange har spurt etter det. Da jeg satt og skravlet hos Torunn og Bent (Majas foreldre) her om dagen, kom vi inn på emnet gutteklær og bukser. Jeg gjentar frustrasjonen over at jeg ikke har noen gutter i nær omgangskrets å sy til, og at jeg derfor bare syr Majakjoler inntil videre. Så sier Bent "du kan jo sy bukser til jenter og?". Hvorpå jeg ikke kan svare noe annet enn et overrasket "ja...!". Hvorfor har jeg ikke tenkt på det av meg selv!? Er det mulig?? Selvfølgelig kan jeg sy bukser til jenter og! Haha :p


Så her er den - den første Sting & Ting-buksa, i gode stoffer som passer til både gutter og jenter. Akkurat denne skal Maja få, og jeg må få prøvd den på henne før jeg syr flere - eventuelt med noen justeringer basert på hvordan den sitter på henne.


Jeg kjøpte flere fine jerseystoffer da jeg var i Sverige nå, med tanke på barnebukser. Jeg kan sikkert bruke en del av de stoffene jeg har fra før også, og med jerseystoff og strikk i livet og ved anklene - men dynetrekkstoffer blir kanskje litt tynt? Jeg har tenkt at jeg eventuelt kan lage bukser med forsterkning på knærne og i baken. Det er jo ganske tøft også, hvis man bruker et sprekt kontraststoff. Hva tror dere?


Når det gjelder størrelser, syns jeg dette er litt vanskeligere med bukser enn kjoler. De vil nok ikke være SÅ fleksible som Majakjolene - men med strikk i livet og ved anklene, tror jeg de skal kunne brukes ganske lenge.


Håper jeg gleder noen med denne nyheten! Hvis alt går som jeg har tenkt, kommer det bukser i butikken min allerede om en uke eller to :)

6 kommentarer:

 1. Veldig fin!
  Jeg synes forsterkning i kontraststoffer høres bra ut!
  Selv har jeg spart på ødelagte t-skjorter og andre ting i jersey for å sy noe til datteren min. -Eller meg selv... Men har ikke fått tid til det ennå.

  Lykke til med prosjektet!

  SvarSlett
 2. Så flott!! Gleder meg til å se utvidet kolleksjon på bukser!!
  Kontraststoffer høres bra ut :-)

  Lykke til!!

  SvarSlett
 3. Kjempefin! :))) Og jeg er enig i forsterkning i kontrastfarge, den samme som rundt strikken...?


  Her er forresten Maja-kjolen vår: http://www.mammas-hus.com/2011/08/kardemomme.html?utm_source=BP_recent

  God lørdag! :D

  SvarSlett
 4. Klærne dine får meg nesten til å ønske meg barn. Hvis ikke dét er en kompliment, så vet ikke jeg! ;)

  SvarSlett
 5. Nydelig! Jeg e enig med Shamini, hormonene mine kribler ;)

  SvarSlett
 6. Fine :) Perfekt med en litt god strikk nederst. Da gjør det ofte ikke noe om buksen er litt lang, også slipper de å tråkke på buksa.
  Gleder meg til å se kolleksjonen.

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)