tirsdag 4. mai 2010

Skriv det på ønskelista

"Skriv det på ønskelista" var svaret jeg alltid fikk da jeg var mindre og sa til mamma at jeg hadde lyst på noe. Så begynte jeg å tjene egne penger, og kjøpte mye av det selv. Men nå som jeg har kjøpestopp, er det mye som settes på ønskelista etterhvert som jeg kommer på ting.

Så dagens tips er: skriv ønskeliste jevnlig i stedet for å kjøpe nye ting hele tiden. Da får man tid til å tenke over ønskene.

Jeg har ikke bursdag før 20. august, men ønskelista mi ser for øyeblikket slik ut:
 • Finbestikk
 • Vaffeljern
 • Ved
 • Fine stoffer og knapper
 • Blonder og bånd i bomull
 • Ekstra spoler til symaskinene
 • Takke
 • Støvsuger
 • Fisheye til kameraet
 • Macroobjektiv og tele
 • Kamerastativ
 • Stor jerngryte
 • Tekstilfarger
 • Nemi-abonnement
 • Fancy salt- og pepper-børse som kverner hele korn uten at man må vri på noe
 • Benkeplate, heltre furu – 2,20 meter lang, ca 60 cm dyp (fåes kjøp på Maxbo – der skjærer de også til)
 • 2 stk. Vika Furusund bordbenhyller fra IKEA (250kr stk.)
 • Trelist, ca 2 cm tykk, 4 cm bred, 1 meter lang
De tre siste punktene er til et skrivebordprosjekt jeg planlegger på hobbyrommet. Det er blitt for fyllt opp og trangt til å ha to forskjellige bord til symaskina og PCen. Derfor tenkte jeg å lage til mitt eget laaange skrivebord - med plass til begge symaskinene og PCen på rekke og rad. Da blir det også mye mer plass under bordet, til syskrin, krakker, skuffer, restekasse, etc. Jeg tror det kan bli kjempebra. Og i stedet for å irritere meg over at jeg ikke kan kjøpe benkeplate og bordben NÅ, så slår jeg meg til ro med at jeg må vente, og kanskje kommer jeg på noen endringer som vil perfeksjonere ideen? ;)

Og apropos hobbyrom og skrivebord. Et bilde jeg kom over i interiørbloggen Husligheter i dag. For en fantastisk nydelig og smart kontorløsning:


11 kommentarer:

 1. Så flink du er! Jeg har ikke kjøpestopp, men jeg har blitt sååå mye flinkere de siste årene til å ikke impulshandle. Tenke, tenke. Planlegge... Kjæresten synes det kan bli litt mye iblant når jeg bruker så lang tid på å bestemme meg dersom jeg kommer over noe i en butikk, men så angrer jeg sjelden på kjøpene. (Og shopper mye mindre enn før.)

  Den ideen om pult hørtes veldig lur ut. Vi har to små arva pulter ved siden av hverandre nå, men det funker ikke helt. Nå satte du ideer i hodet mitt;)

  SvarSlett
 2. Jeg glad for å kunne inspirere! Håper du tar bilder og viser frem før og etter, om du endrer på pultopplegget ditt :)

  SvarSlett
 3. Byrjar å bli god og lang den lista no :)

  Kameraveske er kanskje ikkje så vanskeleg å få til. Sambuaren har ei stor her som han vil bli kvitt. Kan leite opp info om den på nettet og sende bilde av den, om du vil sjå korleis den ser ut?

  SvarSlett
 4. Jeg vil gjerne se på vesken, ja! Og så er jeg spent på den der kattehårgreia som du skrøt sånn av. Den går nok på ønskelisten om jeg får vite hva den heter :p

  SvarSlett
 5. Hej Ida.
  Måske jeg kan hjælpe med et par knapper og lidt blondebånd og sådan.
  Du kan jo sende mig en mail med adressen hvis du har lyst på en liten surprise :-)
  gryguldmann@hotmail.com

  SvarSlett
 6. Kanskje en mulighet til å ikke kjøpe så mye man ikke trenger?:)
  Me like!=)

  SvarSlett
 7. Fin dag å ha bursdag på :)

  SvarSlett
 8. Løvinnen: nettopp! :)

  Maud: kjempefin dag! Og det er nesten alltid fint vær den 20. :)

  SvarSlett
 9. Det var nok meg på Fretex ja, det er en liten verden :) Er der både titt og ofte, bor på Ensjø så det er veldig lett å komme seg dit kollektivt.

  Var forresten å hentet et arbeidsbord forleden (fant på finn.no) med nesten de samme målene som det du ønsker deg. Mitt er på 60cm x 2m og det er virkelig herlig å ha all den plassen. Men jeg hadde også planer om å restekasser og div under, men oppdaget at det var plass til mye mindre enn hva jeg hadde trodd nettopp pga det er så smalt..og ironisk nok er det grunnen til at jeg ville ha akkurat det bordet, siden det var så smalt :)

  SvarSlett
 10. Da skal jeg si hei om jeg treffer på en mummiveske på Fretex en annen gang ;)

  Det er deilig med smale bord syns jeg og. Stor plass i dybden blir bare overflødig, og det blir mer rot. Har du så store restekasser da? :p De fleste tingene jeg har som skal stå under, er kortere enn 60 cm.
  Håper jeg får se flere bilder av rommet ditt når du har kommet mer i orden :)

  SvarSlett
 11. Hej Ida,

  jeg er meget fascineret af dit projekt, og har tilladt mig at kopiere det ;o) Jeg har oversat dine regler til dansk og modificeret dem, så jeg (tror jeg) kan overholde dem. Jeg har henvist til din blog.

  Jeg har et spørgsmål - må man spise købe-koldskål eller skal man lave det selv? Jeg har ikke noget imod at lave det, men jeg blev lige lidt usikker...

  Prøv at se min blog på www.popkulturisten.blogspot.com.

  K.h. Natascha (som eeeeeelsker din blog)

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)