torsdag 20. mai 2010

En dyr, men gledelig tur på Fretex

I dag har jeg kjørt en tur til Fretex for å se etter fine stoffer, men det jeg fant var en lampe! En akkurat sånn lampe som jeg har sett etter lenge. Gammel stålampe med tre armer som man kan stille i forskjellige retninger. Åh, den er så fin at jeg må smile hver gang jeg tenker på den! Jeg må pusse og vaske en del på den, og håper den blir fin nok med enkle grep, men kanskje må jeg prøve å finne noen andre lampeskjermer, og kanskje burde jeg også bytte ledningene. Den er jo tross alt gammel, og har sett sine bedre dager.Og en bivirkning av å ta bilde av et speil, er jo at man selv kommer med på bildet - tittei! :)

Jeg fant også en knalltøff aviskurv fra 60/70-tallet, som ble veldig fin i sofakroken ved siden av lampen.Speilet er fra 1964 (Stempel bak sier "Speil, Juni 1964, RIIS"), og ble kjøpt inn på loppemarked på Skui skole for noen uker siden.

14 kommentarer:

 1. Wow, det var en fin lampe.

  Besteforeldrene mine har fortsatt en slik aviskurv som de bruker.
  Fretex er ikke et billig sted å handle brukt, men de sysselsetter mange mennesker som ellers ikke ville ha klart å komme seg ut i arbeidslivet, og det er en god ting å betale for.

  SvarSlett
 2. Jeg er invitert i to bryllup i sommer, og var forberedt på å måtte ut med rundt tusenlappen for en pen sommerlig bryllupskjole. Men så var også jeg på Fretex i dag, og da fant jeg en nydelig en til bare 150 kroner. Hurra for Fretex! Fin lampe :-)

  SvarSlett
 3. Så fin lampe!!! Fasongen på skjermane er heilt fantastisk! Ein slik lampe vil eg òg ha...

  SvarSlett
 4. Oi! Det var utrolig passende hos deg...! Gratulerer med nytt interiør!

  SvarSlett
 5. Gratulerer med ny (gammal)lampe! For eit funn!
  Eg har dessverre ikkje funne nokon slik på mine turar...

  SvarSlett
 6. Diva: Takk :) Ja, enig! Ved å handle på Fretex støtter man en god sak, og det gjør det ikke så mye når man må ut med litt mer enn man i utgangspunktet hadde håpet på :p Men det skal jo sies at det er veeeldig mye billig der og!

  Marit: Så flott! Fretex er tingen! :) Jeg har også funnet noen helt supre klesplagg der, veldig billig :)

  Haust, Løvinnen, Solveig: Takk :D Jeg er SÅ fornøyd! Og Haust og Solveig, lykke til på lampejakt! Jeg har sett på mange loppemarkeder og Fretexturer før jeg fant denne.

  SvarSlett
 7. Gratulerer med ny lampe!

  I morgen skal jeg være profesjonell bokorm på Fretex - og da vet jeg at det er vanskelig å komme ut fra butikken uten et eller annet.

  Sist var det forresten Datteren som kom ut med en stabel gamle noter - så det er mye rart å finne.

  SvarSlett
 8. Oi oi, så utrolig heldig du har vært! Selv om jeg kan tenke meg at det ikke var noe kupp akkurat, men noe må man unne seg :) Var også innom Fretex i går (regner med at du var på Bryn?), men det ble et magert utbytte. Syns jeg aldri kommer over noe fint stoff der lengre, men syns det er så artig å rote nedi kjelleren ;)

  Ang. dybden på arbeidsbordet vi diskuterte litt for sånn ca en million år siden eller no.. Har DRÖNA kurver til restekasser, og da blir det lite plass til knær, ben og pedaler til symaskinene når dybden er bare 60 cm. Så kurvene ble byttet ut med et høyt og smalt oppevaringspose/enormt handlenett i plast.

  Nå husker jeg ikke helt hvordan du skulle ha det, men jeg vil i alle fall anbefale å feste den ene bordkanten til veggen framfor å ha bare ben. Kanskje det er bare vanlig Ikea kvalitet, men mitt bord kan ikke akkurat kalles stødig (selv med fem ben).

  Kommer flere bilder på bloggen min når brodern ikke bruker rommet mitt som oppevaringsplass for utbyttet fra Sverige turen hannes..

  SvarSlett
 9. Gunn:
  Æsj, jeg vet, det er dårlig stoffutvalg der - og sånne stoffer vi begge ser etter, tror jeg forsvinner fort hvis det først kommer inn.

  Stødigheten på bordet, avhenger jo mye på tyngen av bordet. De bordene jeg har nå, er ikke skrudd fast, men stødige som bare det. De er gamle og tunge, i massivt tre. Tror jeg vil prøve meg på pult som ikke skrur fast i veggen i første omgang, men det er jo en mulighet om det ikke blir stødig nok :)

  Og ang. benplass.. jeg har aldri benene under pulten. Sitter med dem krøllet oppunder meg på stolen :p

  SvarSlett
 10. Hvor mye måtte du ut med for lampen?

  SvarSlett
 11. Det var mindre enn forventet, selv når jeg vet du fant den på fretex.. Du har helt rett ang. vekta på borplaten. Har Ikea jeg, bare hul finer det vettu. Bena krøllet under deg på stolen.. Hvordan får du til å sy da..? :P

  SvarSlett
 12. Åhhh, den aviskurven har jeg også.. kjøpte den på loppis på Ekeberg, er fortsatt rosa - men skal få seg omgang hvitmaling :)

  SvarSlett
 13. Gunn: hihi, okej, kanskje jeg ikke krøller meg HELT sammen akkurat når jeg syr.. Men jeg trenger lite benplass.. :p
  Lampen ble trukket litt i pris fordi den ikke var i helt super stand. En sånn lampe i mint condition, ville nok kostet myyye.

  Potrina: Aviskurvbuddies! Hifive! :p

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)