søndag 16. mai 2010

Kjoleetterlysning og polyesterirritasjon

Jeg leter etter fine vintagekjoler. Jeg elsker kjoler, og vil bruke det mye mer. Helst knelange kjoler med litt høyt liv, og vidt A-formet skjørt. Og ikke minst, av bomull! Eller lin. Men absolutt ikke av polyester eller akryl. Så mange fine kjoler fra 50- og 60-tallet som jeg ved første øyekast har kjempelyst på, men som jeg ikke vil ha fordi de er av polyester, akryl eller en blanding av polyester og bomull.

Noen som har kjoletips til meg? :)

Jeg er veldig forelsket i mange av kjolene som Jessica, som skriver vintageportalen.se, stadig vekk viser bilder av. Hun finner så mange fine vintagekjoler, og nå har hun også begynt å sy kjoler selv. Denne har hun sydd:


7 kommentarer:

 1. kjolar är trevliga men har inga heta tips...
  kram

  SvarSlett
 2. Jeg har en aldeles herlig bomullskjole fra London, nyproduksjon av gammelt mønster. De hadde noen modeller der. Kanskje de shipper? Butikken heter Radio Days, http://www.radiodaysvintage.co.uk/index.html, du kan prøve å sende dem en mail evt. Min kostet bare 500kr og har høstet fler komplementer enn jeg kan telle, til og med ukjente på gata har stoppet meg og biler har tutet, haha, den er rett og slett fantastisk fin! Litt mer sånn pin-up.

  SvarSlett
 3. Her er det et mønster på en kjole du kan sy selv

  http://www.vam.ac.uk/vastatic/microsites/1486_couture/create.php

  SvarSlett
 4. Hei,

  Det var svært vanlig å blande inn lit poly med bomull før. Gjorde klærne mer slitesterke, men det er vel ikke snakk om så mye? Derfor kan det dessvere bli vanskelig å finne ren bomull ja.
  Lykke til

  Hilde

  SvarSlett
 5. Nydelig kjole!

  Du kan prøve nettbutikken Syvende Himmel de har mye fint & skulle du trenge "sweet as candy" retro 50-talls blomsterørepynt som passer kan du delta i Give-Awayen min :)

  SvarSlett
 6. Ingrid: Åh, den høres superfin ut, men jeg kan jo ikke kjøpe noe nytt! :( Men vil gjerne se bilde av deg i den, hvis du har..? :)

  Belle: Den så jo kjempefin ut! Jeg har faktisk aldri sydd fra mønster før, og syns det ser så komplisert ut. Men jeg innser at jeg må prøve meg på det snart! Takk for supert mønstertips!

  Novelty and Nowtion: Takk for tips, men jeg kan jo ikek kjøpe noe nytt :/ Og i ørene tåler jeg bare gull. Så jeg får prøve å finne på noe annet.. :p

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)