mandag 14. mars 2011

Meat Free Monday - Frokost og lunsj

Jeg skriver jo vanligvis bare om middagen jeg lager til kjøttfri mandag, men hvis noen skulle lure, er det dette jeg spiser til frokost og lunsj:Helt kjøttfritt der, med andre ord. Det gjelder ikke bare de kjøttfrie mandagene, men 99% av resten av tiden også. Lunsj og frokost er alltid tre hjemmelagde knekkebrød med brunost, og to kopper kaffe :)

Etterpå skal jeg lage gresskar i karri, etter oppskrift fra gourmet vegetar-kokeboka. Flere som skal ha kjøttfri mandag i dag?

2 kommentarer:

  1. du får meg til å tenke på å bli flinkere med å bruke gourmet vegetar-boken. jeg har vell strengt tatt aldri brukt den, men du finner så mange bra oppskrifter som ikke virker for kompliserte heller.

    og kanskje du skal ta kjøttfri mandag-utfordringen til neste level med å kutte ut meieri produkter også? :) de er jo like miljø uvennlige og alt det der som kjøttindustrien. syns kaja skrev et veldig bra innlegg om dette her http://veganerliv.com/2011/02/alt-eller-ingenting/ (og jeg håper du ikke tar dette som en teit eller overlegen kommentar eller for noen som helst form negativ! var bare en tanke)

    SvarSlett
  2. Tinekatrine: interessant lesning inne på den bloggen, men jeg synes at det er tull å være så totalt bastant som hun i den bloggen. Jeg synes det er riktigere å være opptatt av at dyrene man spiser har det bra, enn å kutte ut å spise dem, eller bruke produkter fra dem. Mennesker er kjøttetere, og de som kutter ut alt av dyreprodukter, blir jo syke om de ikke tar vitamintilskudd. Jeg er mer tilhenger av "alt med måte, spis sunt og variert, og det å gjøre litt er bedre enn å gjøre ingenting".. :)

    Men jeg kan prøve meg på noen veganske mandager i stedet for bare kjøttfri mandag! Jeg bruker uansett veldig lite meieriprodukter, annet enn brunost (og den vet jeg ikke om jeg greier å kutte ut).. Jeg skal undersøke alternativer, så får vi se.. :)

    SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)