tirsdag 22. mars 2011

Ugleputer

Jeg lagde noen ugleputer i går, og det var SÅ MORO! Kjempegøy å kombinere farger, mønstre og knapper så det blir til tøffe og uttrykksfulle ugler.Jeg skal ikke påberope meg å ha kommet på ideen om uglepute selv altså. Det kryr av dem rundt i blogger på nettet, og et kjapt søk på "owl pillow" på Etsy resulterer i drøssevis av treff, og noen på Epla lager det også. Så etter å ha fått inspirasjon fra flere steder, har jeg kommet opp med mitt eget mønster og egne variant på ugleputene.

Først sydde jeg den rosa, som jeg syns fikk litt for store, spisse ører. Deretter sydde jeg den beige, med litt kortere ører.På begge de to første limte jeg på filt-øyne. På de to neste sydde jeg filten på med stor sikksakk-søm i stedet, og brukte knapper til selve øynene. Ble mye mer fornøyd med denne øyeløsningen.Knappene er gamle kåpeknapper som jeg plukket av klær som skulle kastes da vi rydda ut av barndomshjemmet for noen år siden.Og nå har jeg et spørsmål til dere. Jeg kunne tenke meg å sy noen ugleputer til Eplabutikken min og, men jeg er litt usikker. Det føles ikke helt riktig når det ikke er min idé. Og selv om det er mitt eget mønster, og jeg har kommet frem til utformingen selv, har jeg jo hentet inspirasjonen fra andre ugle-puter. Men så er det det igjen, at det ikke er én åpenbar "førstemann" på disse ugleputene (for hadde det vært det, hadde jeg ikke vært i tvil om at jeg ikke kunne selge sånne selv). - Men det vrimler jo av ugleputevarianter der ute, både på Epla og Etsy. Hva syns dere? Vil dere se ugleputer i eplabutikken min? Innspill tas imot med takk!

15 kommentarer:

 1. So cute! Love the one with the apples on its chest!!

  SvarSlett
 2. do it. folk gjør jo lignende ting hele tiden. er jo en drøss som lager sånne melkekartong lommebøker f.eks.

  SvarSlett
 3. Hei,

  Linjen mellom inspirasjon og originalitet er en veldig individuell sak. Det første abstrakte kunstverket må jo sies å være ganske originalt, men det gir ikke de senere (og kanskje mere interessante) inspirasjonene noe mindre verdi av den grunn.

  Jeg føler uansett at det viktigste er at du gjør det du blir lykkelig av. Jeg tenker at du blir mere glad av å tilføre verden dine egne variasjoner av ugleputer enn å la deg stoppe for at andre kom på idéen først.

  Den eneste betenkningen jeg har er at du selv sier at det ikke føles riktig. Så hva ville gjort deg mest glad? At noen kjøpte en av putene dine og har den i sofaen sin i flere år som følger, eller viten om at du lot være å selge dem pga. prinsipp? Det er viktig å holde ved sine prinsipper, men det kan i blant være vanskelig å vite nøyaktig hva som går i mot dem :)

  SvarSlett
 4. På Epla kan man gjøre hva som helst virker det som. Der er det lov å kopiere andre også virker det som, så noen fare for å bli tatt for plagiat - så er det isåfall du som vinner. Det er ørten butikker på Epla som lager ugleputer, på Etsy også. Men dine er til forskjell fine. Det andre jeg har sett til nå, har vert til å grine av. Så mange vil nok sette pris på å få kjøpe dine puter. De har både sjarm og kvalitet over seg ;-)

  SvarSlett
 5. Jeg ser ikke problemer med å selge dine ugle puter, så lenge du ikke har tatt andres ideer ( altså nøyaktig samme måten å sy på og samme stoff), så er det jo faktisk din egen "kreasjon".

  Det er som å si at noen har funnet opp den "lille sorte" først, så derfor kan ingen andre lage svarte, knelange kjoler ;)


  Hilsen Anne Marit som synes putene var kjempe søte :)

  SvarSlett
 6. Du er jo inspirert - du kopierar jo ikkje! Det er jo gjennom inspirasjon at ein til slutt finn på nye idear. eg syns putene dine var KJEMPEFINE! og eg er einig med deg; å sy på filten og knappeauger var desidert finast. dei to knappe-putene var kjempesøte :) Og JA, du bør selge dei! Dine puter er jo forskjellige frå dei andre eg har sett! Alle putene eg har sett ser jo ulike ut, så kopiering syns eg ikkje at det vert. Selg dei med god samvittighet du ;)

  SvarSlett
 7. Enig med de over - selg! De er kjempetøffe! :D

  SvarSlett
 8. Disse var knallfine, og synes helt klart at du kan selge de i butikken din!! :-)

  SvarSlett
 9. Enig med de andre her. Dette er DINE versjoner, DITT stoff, DINE knapper osv. Det vrimler av katte-puter også - det går ikke an å søke om patent på slikt.

  Har også sett andre kjoler som ligner veldig på Maja-kjolene dine. Jeg synes dine er søtest av alle, men du har også vært flink å bygge dem opp til en anerkjent merkevare. Kanskje du kan kalle uglene dine Maja-ugler? Problem solved :-)

  SvarSlett
 10. All inspirasjoner kommer jo fra noe, og dette er DINE ugler. Kjør på :)

  SvarSlett
 11. Kjempesøte ugler, men jeg synes ikke du skal legge de ut på epla, men det er fordi jeg selger ugler der selv! :) Jeg vil jo ikke ha mer konkurranse enn nødvendig ;)
  Men for all del, jeg ser ikke noe som skulle hindre deg fra å selge de på epla.

  SvarSlett
 12. Jeg synes helt klart du kan legge dem ut på epla uten betenkeligheter. Jeg var veldig usikker i begynnelsen på hva jeg kunne legge ut og ikke nettopp fordi noen tilfeldigvis hadde lagt det ut før meg. Med ugleputene er det, som du sier, mange som lager dem og jeg tviler på at de har funnet det opp selv. De er nok som deg inspirert av ting som er laget før. Jeg også tenker at så lenge det er ditt mønster og de ikke er helt like så gjør det ingenting. Før la jeg ofte bånd på meg på ting jeg hadde skikkelig lyst til å sy fordi det fantes noe lignende på epla, men nå prøver jeg å ikke tenke så mye på det. Epla er blitt så fullt, og jeg har ikke lenger oversikt over alt som finnes der. Så lenge det ikke er direkte kopi, og det er eget mønster, så tenker jeg at det er greit :) Kos deg med å sy de fine uglene dine du :)

  SvarSlett
 13. Du må legge de ut for salg, Ida! Både jeg og Carita kjøper en hver! :D

  SvarSlett
 14. Go for it! Det er de fineste ugleputene jeg har sett :)

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)