torsdag 31. mars 2011

Merkelapper

Hjelp! Hvilken tekst skal jeg bestille?? Jeg har lyst til å ha med Epla-adressen på de nye "Sting & Ting"-merkelappene, men lurer på om det blir for mye? Nr. 6 er den jeg har nå. Jeg heller mest mellom nr. 1, 2 og 3. Kanskje nr. 3 er finest? Hva tror dere? Innspill, og begrunnelse for hva jeg bør velge, tas hjertlig imot!Og så et mer generelt spørsmål.. Hva synes dere egentlig om slike lapper på ting? Jeg syns ofte det hever inntrykket på håndlagde ting jeg handler, og får helheten til å virke mer profesjonell. Dessuten liker jeg å vite hvor det jeg kjøper kommer fra, og synes merkelapper stort sett er en fin ting. Imidlertid kan flere bli flinkere med plassering, fargevalg og størrelse på slike lapper - ellers blir de fort klippet av når de kommer kjøperen i hende, tror jeg. Men så lenge merkelappene er gjort bra, syns jeg de hører hjemme på håndlagde produkter, såvel som på masseeproduserte.

27 kommentarer:

 1. Jeg synes den du har nå er fin jeg, men skjønner at det kan være kjekt å ha med Epla-adressen. Dermed ville jeg ha valgt nr 2. Fin font, du beholder hele navnet og Epla-adressen tar ikke for stor plass, det er jo navnet som er det viktigste synes jeg.

  Når det gjelder slike merkelapper er jeg helt enig med deg, det virker mer proft og dessuten er det fint å se hvem som har laget produktet. Jeg har vurdert å kjøpe meg merkelapper også. Jeg selger ikke, og kommer ikke til å gjøre det heller, men det er litt gøy å merke sitt eget produkt likevel. :)

  SvarSlett
 2. Den du har er jo helt grei, men hvorfor ikke bytte ut "tekstildesign" med adressen din? Med tre linjer synes jeg det ser overfylt ut, og "tekstildesign" er vel minst viktig på merkelappen?

  HTTP:// er forferdelig stygt, og ødelegger "hjemmelaget" feelingen (synes jeg.)

  Med andre ord, nr 5.

  SvarSlett
 3. Jeg liker best nr 2,den ser ryddig og "proff" ut og er helt enig med deg når det gjelder å sette merkelapper på produktene du lager.Lykke til!

  SvarSlett
 4. Merkelapper er et must - det hever totalinntrykket veldig, blir liksom "profesjonelt" da. Dessuten er det viktig reklame om noen ser noe fint de lurer på hvor kommer fra.

  Jeg stemmer for nr. 3, enklest og tydeligst. 1 og 2 blir litt for knuslete og vanskelige å lese, synes jeg.

  SvarSlett
 5. Jeg stemmer på nr 3, og jeg er helt enig i at sånne lapper skal være med :)

  SvarSlett
 6. Jeg stemmer for nr 3, men i font og farger som den gamle;)

  SvarSlett
 7. Merkelappen er viktig slik at kunden kan finne deg igjen senere. Etter en stund vil hun kanskje glemme hvor hun kjøpte det, og da er det lurt med en lapp.

  SvarSlett
 8. Hei!

  Jeg går også for nr. 3. Den er enkel, lettlest og ikke minst: Nettadressen er med. Bruk gjerne samme font og farge som på de gamle lappene.

  Ha en fin dag fra
  Veslemøy S :-)

  SvarSlett
 9. Jeg likte 3 veldig godt, så hvis jeg var deg hadde jeg valgt den :)

  SvarSlett
 10. Jeg liker best nr. 1, er glad i typewriterfonter. Du må iallefall ikke ta med http:// det er helt unødvendig, til nød www. om du er redd folk ikke skjønner at det er snakk om en nettadresse, men det gjør de fleste når de ser .no :-)

  Har tenkt mye på merkelapper selv i det siste, jeg har noen nye som er ganske svære som på den siste kjolen på bloggen nå (#112), syns det går akkurat når det er størrelse på tingene, men er litt redd for at enkelte reagerer og skygger unna slike produkter. Samtidig er det jo med å bygger opp en merkevare med den R'en min tenker jeg. Hvem vet :-)

  SvarSlett
 11. Ingrid: www foran funker jo ikke, så det skal jeg i alle fall ikke skrive ;) Jeg syns også http:// er stygt, men det er ikke alle som skjønner at det er en webadresse om man ikke har med det.

  Ren din er kjempestilig! Godt gjort å skape et merkenavn av bare en bokstav :p

  SvarSlett
 12. jeg stemmer for nummer tre - den er enkel og fin.
  takk for inspirasjon!

  SvarSlett
 13. Jeg likte nummer 1, men kan ikke begrunne det med annet enn at det var den jeg likte best. Enkel, pen og har med all info. :)

  SvarSlett
 14. Jeg likte aller best nummer 2. Du har rett i at merkelapper gjør at ting man lager selv ser litt mer proft ut. Det gjør ikke at det ser ut som en masseprodusert ting. Uansett hva vi lesere tenker rundt dette så er det opp til deg å bestemme, hehe:)
  Det siste du skriver angående plasseringen av merkelapper. Du er inne på noe der. Tror likevel de aller fleste som kjøper fine ting fra f.eks epla.no ikke klipper av merkelappene. Med masseproduserte greier som man kjøper i vanlige butikker er vel mer vanlig å klippe merkelappene av, er min teori i alle fall. Ha en flott kveld:)

  SvarSlett
 15. Nr. tre kanskje - med 'ida.eple.no' i små bokstaver...?

  SvarSlett
 16. synnes nr1 var stilig å så litt håndsydd ut (rar forklart men..)

  SvarSlett
 17. Jeg synes slike lapper hever inntrykket på varen hvis de er sydd inn diskret, som for eks i innsiden av en sminkepung. Hvis de er sydd på som flipp på utsiden synes jeg det bare ser stygt og irriterende ut. Det gir inntrykk av at formgiveren synes han/hun er så viktig at folk er nødt til å se at varen er laget av de. Vanskelig forklart.. Men noen liker ikke synlig reklame. Det tar oppmerksomheten vekk fra varen. Noen irriterer seg også over å måtte kjøpe plastposer i butikken når en bærer rundt logoen deres og reklamerer for dem gratis. Vel dette ble mye tanker. Men selv klipper jeg alltid av merkelapper på ting jeg kjøper som er på utsiden av varen eller stikker ut. De som er påsydd diskret og hvor hele lappen er festet i plagget får være. Den som du har på sminkepungen på bildet hadde jeg klippet av. Ang valg av lapp, ha minst mulig nfo. Du burde fått endre butikknavnet ditt til sting&ting istedet så slapp du å skrive både navn og butikkaddresse i to navn. Kjøp domene, flytt det til butikken din og skriv: www. stingogting.no Du får kjøpt domene for 100 kr i året på domeneshop.no

  SvarSlett
 18. jeg liker også best med bare "sting og ting" eller iaf teskstildesign mye mindre.
  synes det ser litt uproff ut med epla-adressa.

  SvarSlett
 19. Hei!
  Jeg synes nummer 2 jeg...Veldig ryddig og rein...:)

  SvarSlett
 20. Ja til merkelapper. Det hever produktet. Jeg klipper de aldri av.
  Jeg liker nr. 3 best.

  SvarSlett
 21. Jeg falt litt for nummer 2, men 3 er også bra. Et rungende JA til lapper på tingene du lager!

  SvarSlett
 22. som mange andre sier - nr 3. fineste font, og den ser veldig fin og enkel ut :) merkelapper er fint, så lenge de ikke kommer i veien for noe. alltid like gøy med klær som har merkelapper som klør og klør..

  SvarSlett
 23. Jeg synes nr.3 var det beste alternativet.
  Den er enkel og stilren.
  Synes slike merkelapper skal være enkle og mener at det er viktig å merke produktet med navn på "maker".
  Dette gjør at mottakeren husker hvor produktet er kjøpt + veldig god reklame.
  Mener at det er viktig å tenke på hvor man setter slike merkelapper slik at de ikke tar fokusen vekk fra selve produktet.
  Du lager utrolig mye fint og ønsker deg lykke til med all din kreativitet:)

  SvarSlett
 24. Takk for alle innspill! :)
  Nå har jeg bestilt meg en haug med lapper av alternativ nr. 3.

  SvarSlett
 25. Kan jeg få spørre deg hvor du bestiller navnelapper fra?:)

  SvarSlett
 26. Bestiller fra minanamnband.se. Har vært veldig fornøyd med både merkelappene og servicen der :)

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)