Ikke bare er de helt utrolig gode - det er lite karbohydrater i dem, de er mageregulerende, de er lette å lage, og det blir lite søl!
Her er oppskriften:
200 g solsikkekjerner
100 g gresskarkjerner
50 g linfrø
50 g sesamfrø
50 g kli (jeg brukte havrekli)
2 ss husk psyllium-frøskaller (tarmregulerende - kjøpes på helsekost)
1/2 ts salt
Litt søtstoff eller sukker
5 dl vann
Rør sammen deigen, og sett den for å hvile i 10 minutter. Ikke fortvil over at deigen er veldig vannete - den sveller!
Legg deigen utover på to smurte bakepapir.
Stek begge brettene på en gang, og bytt plass på dem to ganger i løpet av steketiden.
Stekes på 160 grader med varmluft i 1 time. (Obs! ovner er forskjellige - pass på mot slutten!)
Skjær opp i ruter med pizzahjul med én gang du tar de ut av ovnen.
De ferdige knekkebrødene oppbevares i kakeboks (i plast blir de myke).
Og til slutt; en stor takk til Torunn og Bent for å ha introdusert meg for disse fantastiske knekkebrødene :)
havrekli: 54,3% karbohydrat
SvarSlettsolsikkekjerner: 10% karbohydrat
gresskarkjerner: 16% karbohydrat
sesamfrø: 4% karbohydrat
Psylliumfrøskall: 17% karbohydrat
Sukker: 100% karbohydrat
Å si at de er «uten karbohydrat» var kanskje å dra den litt langt?
Sukker er det én teskje av, så det syns jeg ikke du skal klage på ;)
SvarSlettMen de andre greiene.. hm. Jeg fikk beskjed om at de er uten karbohydrater. Får endre det til "lite" karbohydrater da!
De ser kjempegode ut :-)
SvarSlettTror ikke knekkebrød uten karbohyfrat blir så veldig knekkete (fett + protein-knekkebrød??)
Joda, de er veldig knekkete! Og frøete :) Men ja, fett&protein-knekkebrød. Men først og frems - JA, de er like kjempegode som de ser ut! :)
SvarSlettÅh, dette skal jeg virkelig prøve! :D
SvarSlettKarbohydrater er jo viktig få i seg, spesielt når de er i nammenamme knekkebrød! De så kjempegode ut. :-)
SvarSlettUff nei, det der hadde ikke jeg spist omså jeg fikk betalt for det. Fuglemat.
SvarSlettDisse ser veldig gode ut. Jeg har laget noe lignende som de kaller urbrød, men de er myke og har også havregryn i seg. Jeg liker oppskrifter som er lette å lage:)Takk for at du deler. Skal prøve ut disse i helgen. Må bare få tak i disse psyllium-frøskallene...
SvarSlettHøres spennende ut! Skal prøve disse:-) Ha ei fin helg! Klæm fra mæ!
SvarSlettDisse har moren min og jeg levd på det siste året etter at vi fikk oppskrifta fra broren min - så denne oppskrifta har visst gått norge rundt! :) Synes de er 100% bedre enn vanlige knekkis!!!
SvarSlettbombadil: de ferdige knekkebrødene inneholder ca 1 gram karbohydrat per stykk om du deler hele deigen i 32 biter. Det er veldig, veldig lite :)
SvarSlettIda: takk for cred, men vi fant oppskriften på Lavkarbo.no forumet etter tips fra en kamerat, så vi kan ikke ta veldig mye ære for den utover å ha servert et par knekkebrød for deg selvsagt. ;)