onsdag 22. desember 2010

Hjemmelaget sennep med honningJeg lar meg ofte friste av alt det søte og gode Therésia bak den svenske bloggen Söta Saker blogger om. Hun lager SÅ mye godt, og alt suppleres av fantastiske og fristende bilder. I dag lager jeg honningsøtet sennep etter hennes oppskrift, som skal helles på pene glass og bli julegaver.

Originaloppskrifen finner du ved å trykke her. Jeg har tatt meg den frihet å oversette oppskriften hennes fra svensk til norsk:

26 g brune sennepsfrø
26 g gule sennepsfrø
1 tsk salt
1 ss sukker
1½ ss hvitvinseddik
2 ss olivenolje
1 ss flytende honning

Hell sennepsfrøene i en skål og slå over kokende vann så de dekkes helt. La stå over natten.Sil frøene og bland inn sukker, salt og eddik. Miks med stavmikser til frøene har gått i stykker og blandingen har en flytende konsistens.Rør inn honning og olje og miks ytterligere en stund. Hell over på rent, tørt glass med lokk og oppbevar i kjøleskapet.Et par erfaringer jeg vil tipse om, er for det første å bruke en ganske stor bolle når sennepsfrøene skal legges i bløt - de sveller ganske mye! For det andre tar stavmiksinen uhorvelig lang tid, og jeg har måttet ta mange pauser før sennepsfrøene ble tilfredsstilt knust. På flere tidspunkt var stavmiksterhåndtaket så varmt at jeg ikke orket å holde i det. Ha tålmodighet, eller bruk en kjøkkenmaskin! (Åååå, som jeg ønsker meg kjøkkenmaskin!)Jeg lagde firedobbel porsjon, og av det fikk jeg fem fulle honningglass med sennep. Så lagde jeg noen enkle etiketter som jeg limte på.

2 kommentarer:

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)