mandag 5. oktober 2009

Skitur på 50-tallet og negativscanning

Min fine lille mamma på skitur, en gang på slutten av 50-tallet.

For omtrent ett år siden, da vi ryddet ut av barndomshjemmet, fant vi 3 negativruller fra 1948 og 17 mapper med negativer fra hele 50-tallet. En virkelig skatt.
Jeg har scannet inn ale sammen, så nå er de trygt bevart i god kvalitet på PCen, med mulighet for å få trykt opp og forstørret og det som er. Finfint.Negativscanneren jeg har er ganske enkel og ganske genial. Det finnes dyre, fancy negativscannere som er kun til det formålet. Scanneren min er en vanlig scanner, med tilleggsutstyr for å scanne negativer. Canon LiDE 500F heter den, men det finnes helt sikkert nyere og bedre modeller nå. Til mitt bruk er denne helt perfekt og mer enn god nok, og så liker jeg at den er ganske liten, og ikke stor og klumpete som mange av disse multigreiene blir.

Man kobler kanske enkelt til en negativscannedevice, legger negativstripen i rammen og legger over en kloss over det aktuelle bildet. Så velger man source i scannerprogrammet og trykker scan. For hvert bilde må jeg flytte klossen, så det tar jo litt tid. Men det å få bilder fra lenge før digitalkameratiden inn på PC, er absolutt verdt det. Og det blir jo mye bedre kvalitet enn scanning av papirbilder. Et veldig godt kjøp. Anbefales!

3 kommentarer:

 1. Da har æ laga mæ blogg her æ å :)
  Så får vi se kor æ ende opp til slutt :)

  Morsomt å finne gamle negativa!!
  Æ vil åsså finne gamle bilda.... kanskje æ må innvadere loftet til besteforeldra mine neste gang æ drar nordover :D

  SvarSlett
 2. OJ!
  Dette er første gang jeg hører om!

  supert tips - takk!

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)