torsdag 22. oktober 2009

Loppemarked vs. bruktmarked

Det hender jeg får spørsmål om forskjellen på loppemarked og brukt/antikk-marked. Så jeg skal prøve å svare på det..:

Brukt/antikk-marked er jevnt over mye finere ting enn på loppemarked. Der er det selgere som gjerne har håndplukket, funnet frem alt de selger og stort sett er det fastpriset. Siden det er selgere som selger sine egne ting og for seg selv, er det nok vanskeligere å gjøre "kupp" på et bruktmarked, da selgerne er mye mer bevisste på hva ting er verdt / hvor mye ting kan gå for.

Loppemarked er ALT mulig ræl. Det er som regel skolekorps som arrangerer det, og alt som kommer inn er gitt til dem gratis, og alt som selges er til inntekt for skolekorpset. Alt som er der er altså bare masse ting folk vil bli kvitt, så det er som sagt mye ræl (og noe som kanskje strengt tatt burde vært kastet i stedet), men man kan finne mye fint også. De fleste loppemarkeder plukker ut noen ting de ser at er ekstra fine og verdifulle, som f.eks. gammelt servise og samlerobjekter, og det fastpriser de litt høyere. Så akkurat den "finloppe"-avdelingen kan minne mer om bruktmarked-stilen. Men resten av loppene er stort sett ikke fastpriset, og det er veldig opp og ned hvem du treffer på av de som jobber der i forhold til hva slags pris du får. Det er enkelt å prute, foreslå priser selv og få kvantumsrabatt når man plukker mye.

Loppemarkeder er det sesong for to ganger i året, vår og høst. Det er vanlig at et skolekorps bruker én helg om våren og én helg om høsten til å arrangere loppemarked.
Bruktmarkeder kan man vel finne jevnt over, i alle fall hele sommerhalvåret.

Da håper jeg noen ble litt klokere, og at jeg ikke har sagt noe feil :)

1 kommentar:

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)