lørdag 24. oktober 2009

Lyslykke

Endelig har jeg funnet meg en ny lampe til arbeidsrommet :D

Jeg gikk på loppemarked på Oppsal i dag, med ett eneste mål: finne lampe til arbeidsrommet. Og jeg bestemte meg for at jeg skulle kjøpe lampe uansett om jeg fant en som var fin eller ikke.

Godt jeg ikke hadde høyere ambisjoner enn lampekjøp på loppemarkedet, for det var ganske elendig. Mye ræl og høye priser. De skulle f.eks. ha 1000kr for et sett med 6-7 kjøkkenkrukker - sånne med påskrifter som "Mel", "Sukker" på etc. Og omtrent halvparten av krukkene var sprekt eller alvorlig misfarget, og ingen var i mint condition. 1000kr!? Det er jo galskap.

Men uansett, lampe fant jeg! En helt enkel og helt OK lampe med stofftrekk. Gyselig gult stoff med bamser, men det ble selvfølgelig trukket om nesten med én gang jeg kom hjem :) 15kr betalte jeg for den etter litt pruting. (Det var jo ærlig talt ingen spesielt fin lampe, og salg av sånne lamper avhenger av at det kommer noen som gidder å trekke de om.)

Sånn så den ut med gammelt bamsetrekk og uten trekk:


Og sånn ble den:


Ah, det er SÅ HERLIG med et ordentlig opplyst arbeidsrom! :)

Lampen jeg hadde på arbeidsrommet fra før, var helt håpløs. En sånn spotlampe med tre spoter som satt inni metallskjermer. Ærlig talt - metallskjermer på en lampe slipper jo null lys gjennom, og lysestrålene gikk kun helt konsentrert dit man pekte dem. Jeg skjønner meg hverken på de som lager eller kjøper sånne lamper. I leiligheten min var det satt opp ikke mindre enn fire sånne lamper da jeg overtok den. Jeg har gradvis byttet de ut, og nå er endelig alle long gone. De lampene jeg har hengt opp i stedet gir bedre lys, mye mindre strømbruk, og de er mye penere :)

3 kommentarer:

 1. Hei

  Du er heldig som er så flink til å pusse opp ting.Jeg blir stadig imponert over dine prosjekter. Selv har jeg desverre familiens ti tommeltotter, men jeg har en Bestemor som trekte om mange lamper da jeg var liten, så innlegget ditt vekte noen gode barndomsminner hos meg:-)

  SvarSlett
 2. Hei,
  Ville bare legge igjen noen ord til deg i denne bloggen også. Du imponerer stadig med ferdighetene dine, så dyktig du er! Jeg følger med deg via bloglines, og leser der på mobilen hver dag, så derfor blir det ikke mange kommentarene, desverre. Men jeg ville bare du skulle vite at jeg leser her og blir alltid veldig glad av bildene dine :-) Nasita (ps: har brukt googleid her, så bare overse navnet som dukker opp der..)

  SvarSlett
 3. Jeg er litt skeptisk. Er det ikke forskjell på vanlig stoff og det stoffet som brukes i lampeskjermer? Kanskje du bør teste med en lighter på en bit av det nye stoffet i forhold til det gamle. Hvis det nye stoffet brenner like godt som tørt gress hadde jeg ikke hatt den lampeskjermen i hus.

  Men fin er den da ^^

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)