torsdag 8. september 2011

Flere bambier

Jeg har sydd noen flere bambier etter bestemors mønster de siste dagene. Jeg har prøvd meg på to stykker i vanlig bomullsstoff der jeg har lagt til litt sømmonn og har vrangsydd dem på symaskin. De fikk ikke øyne, siden det bare er "prøvelapper"..


Den til venstre sydde jeg først, men syns rumpa ble litt for "flat". Derav dusken.


På den neste lagde jeg rumpa litt mer struttende, men jeg fikk ikke helt til skjøten der. Mer prøving før det eventuelt blir bambier til salgs i butikken ;)


Bambien jeg viste i det forrige filtdyrinnlegget var forresten etter det største bambimønsteret, mens det jeg la ut mønster på, var det lille. En presisering som plutselig slo meg at jeg kanskje burde kommet med.. Det store mønsteret er litt annerledes enn det lille. Her ser dere dem ved siden av hverandre. Men den lille er blind, stakkar.. Jeg har visst ikke så mye tålmodighet til slike ting som øyesying..


Og til slutt må jeg vise to av de herlige bambiene som Tine laget etter mønsteret jeg la ut. Hun har brukt vanlige stoffer, og får derfor litt mer lurvete sømmer enn man får med filt, men det ble jo veldig sjarmerende! :) For å få renere sømmer, bør det enten brukes filt, eller legges til ca 1/2 cm sømmonn og vrangsys. Trykk på bildet for å komme til Tines bambiblogginnlegg, med flere søte bambier.

6 kommentarer:

 1. Så søte! Takk for at du legger ut mønster :-)

  SvarSlett
 2. Så gøy at bambiene mine fikk være med her ! Da ble jeg glad. Takk for gode råd, skal kjøpe inn mer materiale å lage fler i dag! Tror du det er mulig at jeg forstørrer bambi mønstret, eller tror du det bare egner seg som liten? Gøy gøy. Fare for at hele familien får bambi til jul!

  SvarSlett
 3. Ja ikke sant øynene tar lang tid! Vi får kjøpe sånne klassiske plast øyer med dinglende pupil! He he!

  SvarSlett
 4. Bambien med flat rompe,
  ble jo et søtt lite lam da. Eller ;)

  SvarSlett
 5. Dakar mambien med flat rumpe... Den så så trist ut :(

  SvarSlett
 6. De uten øyne kan jo brukes som nåleputer ;)

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)