fredag 30. september 2011

EN-DE-LIG!

Jeg har hatt så utrolig mye styr med å få fungerende platespiller i hus... Det har tatt flere år, og kostet blod, svette og tårer, men endelig kan jeg spille plater!Det første skrittet for å få platespiller, var å kjøpe en gammel en på loppemarked. Tror jeg betalte 100 kroner, og ble garantert at den virket. Da jeg kom hjem og skulle prøve den, hadde jeg ikke tenkt på at den ikke gikk overens med den mye nyere forsterkeren min. OK, ny tur på loppemarked for å se etter gammel forsterker. Jeg kjøpte en som passet over ens, dro hjem for å prøve, skrudde på platespilleren.. Ingenting skjedde. Platespilleren virket ikke, så på en ny loppemarkedtur kjøpte jeg enda en gammel platespiller. Denne hadde stått og spilt i rommet der jeg kjøpte den, så denne så jeg i alle fall at fungerte. Hjem for å prøve, men nei, forsterkeren virket visst heller ikke. Jeg kjøpte enda en gammel forsterker på loppemarked, en Tandberg sølvsuper, og denne fungerte! Jeg hadde fungerende platespiller i ca 2 1/2 plate, før det var slutt på moroa. Spilleren hadde tatt kvelden.. Jeg prøvde iherdig å fikse dem, og fikk en til å komme og se på dem også, men nei.. På dette tidspunktet forbannet jeg gamle platespillere nedenom om hjem, og gadd ikke kjøpe enda en på loppemarked. Jeg hadde for mange år siden mamma sin gamle platespiller, som var god og fungerte, men som jeg lånte bort for sånn omtrent ti år siden. Jeg hadde et lite håp om å få igjen den, men nei, den var ikke å finne. Så fikk jeg overta Torunns relativt nye platespiller, som skulle være god og funke til min relativt nye forsterker og greier. Men der manglet det kabler.. OK, kjøpe kabler, koble til.. Men hvor ble det av all lyden? Det kom minimalt med lyd, og jeg fant ut at jeg måtte visst ha en for-forsterker i tillegg. Etter en stund, investerte jeg endelig i en for-forsterker, og skulle koble alt til. Men nei, der manglet det visst en kabel. I dag fikk jeg endelig kjøpt riktig kabel, og NÅ HAR JEG ENDELIG FUNGERENDE PLATESPILLER MED GOD LYD!! :D

Etter den innsatsen fortjener jeg en god platespiller og masse gode plater, syns dere ikke? :p


Det er forresten flere strevsomme aspekter ved å høre på vinylplater. Det er at det er så forbasket mye jobb å gå gjennom plater på loppemarked og Fretex.. Man kan liksom ikke bare kikke kjapt over, som man kan med stoff og møbler og kjøkkenting. Man må bla seg gjennom én og én og holde på en evighet - som fører til at jeg veldig ofte ikke gidder det, og sikkert går glipp av mange gode plater :( Det er ikke noe latmannsliv og like vinyl, altså!

6 kommentarer:

 1. Bra innsats :-D Vår platespiller tok kvelden på vorspiel for et par år siden, og siden har det gått i mp3 :-/
  Vaffelsøm fikser du GARANTERT! Sjekk you tube og kjøp ei snekke med strikktråd så er du i gang!

  SvarSlett
 2. Høres hel utrolig stress ut! Jeg tror faktisk jeg hadde gitt opp for lengst. Jeg er mer glad i ny teknologi da. Jeg blir så imponert over hvor fort vi mennesker har kommet så langt, og når en f.eks. ser på TedTalks, så er det utrolig inspirerende å se hvordan en gjør alt en kan for at teknologien også skal være miljøvennlig, og faktisk gjøre verden til et bedre sted! (ille at det gjelder erstatninger til platespillere da) :)

  SvarSlett
 3. Du har sannelig gått gjennom ild og vann for vinylen! Godt at det flaska seg til slutt. Og er det ikke ei plate med Queen du har stående der? Gode, gamle - og etter over 30 år fremdeles en av mine soleklare favoritter!
  Ha en fin kveld :)

  SvarSlett
 4. Oi, ja, da har du jammen slitt for godsakene! Virkelig god grunn til å nye det å høre på platene nå.

  SvarSlett
 5. Jeg misunner deg veldig, veldig, veldig (osv) Tandbergen din. Det er helt fantastisk lyd i de (rørsystem, vet du). Jeg skjønner ikke hvordan du har klart å komme over en slik på loppis... Folk samler jo på slike, og de er mye verdt (kommer selvfølgelig an på modellen, men generelt er de verdt mye). Pass godt på den! Ikke selg den. Er du heldig, så har du den resten av livet, og sannsynligvis litt lenger. :)

  Når det gjelder platekjøp anbefaler jeg deg å ta turen til Big Dipper (i Rockefellerbygget), der har de ny og gammel musikk på ny vinyl, samme på Tiger rett over veien (litt "tøffere" profil med en del punk, metal og hardcore, men også mye indie, "sær" pop, folk... Sjangere du kanskje ikke får tak i andre steder), og Rock og Rolls (i sentrum?). Rock og Rolls er en bruktsjappe, så her må du nok belage deg på litt leting, men folk som jobber der har som regel oversikt, så det er jo bare å spørre om hjelp. Loppemarkeder har som regel dårlig utvalg av vinyl (spør du meg), men en kan jo vøre heldig å gjøre et skikkelig varp.

  God jakt! :) (og pass på Tandbergen din.)

  SvarSlett
 6. Takk for tips! Tandbergen er for øvrig en Sølvsuper 10, og jeg betalte 100kr for den ;)

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)