fredag 2. september 2011

Filtdyr

Noen av dere husker kanskje at jeg skrøyt på meg at jeg skylle sy et bambi-kosedyr, etter mal fra bestemor, for en god stund siden? Trykk her for å lese det første blogginnlegget om bambisyingen. Jeg klippet ut bitene og begynte å sy de sammen, men uten beskrivelsen som skulle følge med ble jeg ikke klok på hvordan den skulle sys sammen, og så ble det bare liggende.. Men nå kan jeg endelig ta det opp igjen! Bestefar har funnet igjen alle de gamle mønstrene etter bestemor - komplett med beskrivelse og maler på alle dyrene, og i tillegg fant han en stor pose med en del av de ferdigsydde kosedyrene. Kjempegøy! :)


Filtdyrhistorien startet for ganske nøyaktig 50 år siden, da bestemor og ei venninne lagde mønster og syveiledning for 21 filtdyr, som de solgte over postordre.Jeg gleder meg til å gå igang med filtdyrsyingen, og har også lyst til å dele mønstrene med flere. Kanskje jeg skulle videreføre arven fra bestemor ved å selge mønster på Epla? Jeg får tenke litt på det. Jeg har også lyst til å prøve å legge til sømmonn og vrangsy dyrene i andre stoffer enn filt. Det tror jeg kan bli fint. Men her får dere i alle fall mønster på Bambi i første omgang! :)
(Trykk på bildet for å se det i større format.)


PS, hvis noen benytter seg av mønsteret, blir jeg veldig veldig glad om jeg får se bilde av det dere har sydd!

17 kommentarer:

 1. Så morsomt! Og for ein fin arv å ha etter bestemora di! Det går sikkert bra å vrangsy, då kan det vere lurt å la vrengeopninga vere under mellom bukstykka.

  Eg syns det er ein god idé å selge mønster!

  SvarSlett
 2. Så utrolig koselig! Og du er flink, og den er søt!

  SvarSlett
 3. Så morsomt! :) Ser jo ut som om det blir kjempefine dyr da - gleder meg til å se fortsettelsen!

  God helg :)

  SvarSlett
 4. veldig fine dyr! Har du tenkt å selge ferdigsydde dyr i eplabutikken din? for den bambien var nydelig, men jeg ville heller kjøpe et dyr enn et mønster (er talentløs med sytråd..)

  SvarSlett
 5. Så utrolig nydelig bambi! Du er flink!

  SvarSlett
 6. Oj..så gøy!! Nå sitter du på en gullgruve. Så utrolig moro at din bestemor har laget mønstrene! Virkelig filtdyr med historie. Enig med Marie om å selge filtdyrene istedet for mønstrene...Selv om mønstrene sikkert selger som hakka møkk.

  SvarSlett
 7. Så søøøt den er! Minner meg om en bambibamse jeg hadde selv :-D Takk for at du deler!

  SvarSlett
 8. Så utrolig søt!

  Forresten, skal du på loppemarkedet på Østensjø? Jeg tenkte jeg skulle dit i morgen, kanskje vi sees?

  SvarSlett
 9. Så artige dyr! Kreativ familie du har :)

  SvarSlett
 10. Vi har akkurat kommet oss på nett og feirer med et blogglotteri. Kom innom oss og bli med da vel. Flotte premier!!!

  SvarSlett
 11. Jeg har så utrolig lyst til å lære å sy! Problemet er jo at jeg har ingenting av det jeg trenger, og aller minst har jeg tid. Jeg går på påbygg, skal opp i japansk som privatist, blogger, prøver å tjene penger på å være freelance-fotograf og mye mer... Håper det blir mer tid til neste år, når jeg egentlig ikke vet helt hvor jeg kommer til å befinne meg "/

  SvarSlett
 12. Hei! Jeg ble sååå inspirert av dette innlegget så jeg har sitti å sydd hele helgen. Jeg har laget et innlegg om bambiene jeg sydde, og ha selvfølgelig husket å linke nok av ganger tilbake til dette innlegget! De ble jo ikke akkurat like fin som din, siden jeg ikke er så habil på synåla, men det var utrolig gøy!

  her er mitt innlegg; http://hokuspokusfillijokus.blogspot.com/2011/09/prosjekt-kreativ103-bambi.html

  Er spent på å se hva du gjør med de andre mønstrene, jeg kunne være intresert i å kjøpe. Jegsynes det var utrolig sjarmerende å jobbe med så gamle mønstre.

  SvarSlett
 13. Hadde vært gøy om du kunne ha lagt ut bilde av de andre mønstrene også? :)
  Har fått helt sydilla og jeg ble ikke mindre gira av å se dette, for å si det sånn :)

  SvarSlett
 14. Tja, det er mulig jeg kommer å legge ut flere. Foreløpig litt usikker. Vi får se :)

  SvarSlett
 15. Jeg ahr lagetto Bambier stikk innom bloggen min så ser dere de.
  ditttendatt.blogg.no

  SvarSlett
 16. nå sitter jeg og syr en liten bambi! :) også lurer jeg litt på om du kunne forklart litt mer om ørene. hvordan de brettes og festes? Nå har jeg bare brukt vanlig sytråd, men hva slags tråd har du brukt? det er kanskje finere med litt tykkere tråd til dette?

  Ble det forresten noe av de andre dyrene? denne typen bambi minner meg så veldig om farmor og det hadde vært veldig gøy å få se noen av de andre dyrene evt å få kjøpe noen mønster?

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann! Så hyggelig at du er i gang med Bambi-sying. :)
   Ørene bretter jeg bare på midten, og snurper dem litt sammen nederst, og syr på med vanlig sytråd.

   Jeg har ikke gjort noe mer med filtdyrprosjektet på en stund nå, men tok det opp igjen for en ukes tid siden, og håååper det blir mønsterbutikk ut av det om ikke så alt for lenge (men jeg tør ikke love noenting ;p).

   Lykke til med syingen!

   Slett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)