mandag 15. november 2010

With a humble heart, on bended knee, I'm beggin' You, please, Help Me.

Nå har jeg to platespillere som ikke fungerer. Unødvendig å si at det irriterer meg. Og på loppemarkedet i helgen kjøpte jeg dobbelt-LP med Elvis, som jeg har så lyst til å spille! Jeg har dessuten flere andre plater som jeg vil spille igjen og igjen.Platespiller #1: Bang & Olufsen Beogram 1000: Funket ikke da jeg kjøpte den, og det skjer overhode ingenting når jeg skrur den på. Virker helt død. (Hvis man skal bedømme ut fra merket, er vel dette i utgangspunktet en bedre platespiller enn den andre.)

Platespiller #2: Dual 1214: Funket da jeg kjøpte den, og i noen dager fremover. De siste gangene jeg brukte den, gikk den av seg selv etter jeg hadde snurret den i gang. Armen løfter seg av seg selv, men det som gjør at plata snurrer rundt, virker ikke. Om jeg snurrer den i gang nå, går armen inn på plata, men det stopper raskt når snurren jeg satt i gang er over.

Er det noensom kan hjelpe meg? Tips til hva jeg kan gjøre? Tips til hvem jeg kan invitere på platespillerfiksebesøk? Tips til hvor jeg kan ta med og få reparert spilleren(e)? Jeg har så lyst til å få den i gang nå!

3 kommentarer:

 1. kanskje du får laste ned manualene her:
  http://www.vinylengine.com/library/dual/1214.shtml

  http://www.vinylengine.com/library/bang-and-olufsen/beogram-1000.shtml

  generelle tips: http://www.mademan.com/mm/5-vintage-record-player-repair-tips.html

  kanskje noen her har tips: http://avforum.no/forum/vintage-audio/

  kanskje http://stvs.no/ ?

  SvarSlett
 2. Høres ut som om det kanskje er reima som er problemet. Den er lett å bytte ut!

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)