lørdag 20. november 2010

Blomstersavn..

Nå er snart alle pelargoniene mine avblomstret, og selv om det er mye grønt i alle vinduskarmer hos meg, savner jeg blomster. Jeg har ikke hatt avskårne blomster på evigheter, og har SÅ lyst på. Men går blomster under kjøpestoppen, montro? Jeg luuurer på om jeg kanskje syns blomster er utenom.. ;) Men kanskje det finnes et bedre sted å handle blomster enn vanlige blomsterbutikker? Noen med økologisk dyrkede blomster, f.eks.? Noen som vet om?

6 kommentarer:

 1. Faire Trade roser fra Mester Grønn er jeg veldig glad i. De pleier å vare lenge.

  Har du et godt tips til en øysminkefjerner?

  SvarSlett
 2. Kjøper du orkidéar har du i alle fall blomstrar som varer leeenge! Eg har endeleg skjønt korleis eg skal få dei til å blomstre igjen, og no har eg 4 orkidéar som byter på å blomstre i stua og kvile seg på eit kjøleg soverom. Dermed har eg nesten alltid minst ein som blomstrar. Mykje blomsterglede for pengane, med andre ord.

  God helg! :)

  SvarSlett
 3. Tips til øyesminkefjerner: Olivenolje. Evt blandet med litt vann.

  SvarSlett
 4. sv: Haha, ja, da blir det fort dyrt hvis man skal ha pakkene levert med den dyreste frakten hver gang! Hihi, heldigvis fantdu ut av det raskt :)

  SvarSlett
 5. Snittblomar er dessverre ikkje særleg bra ut frå eit miljøperspektiv, uansett korleis ein vrir og vender på det. Trist men sant. Fair trade er eit litt betre val fordi då er m.a. bruken av sprøytemiddel til ein viss grad regulert, men det blir likevel brukt i stor utstrekning. I utlandet er økologiske og lokaldyrka blomar ein veksande sektor, men her heime har eg ikkje sett mykje til det. Litt seinare på vinteren går det an å få tak i norskdyrka tulipaner, det sparer i all fall ein del flytransport.

  Elles vil eg gjerne tipse om Moseplassen.com, der fins det masse tips om dekorasjonar av det ein finn i hagen og i skogen!

  SvarSlett
 6. Diva: takk for tips om Fairtrade! Kikket i blomsterbutikken på Oppsal, men der hadde de ikke. Skal holde utkikk i andre blomsterbutikker :)
  Selv bruker jeg mascara som fjernes med bare lunkent vann og (økologiske) bomullspads. I resten av ansiktet bruker jeg aloe vera hånd- og ansiktssåpe. Men tipset til Unni, har jeg også fått foreslått før, så det ser ut til at mange sverger til det :)

  Elisa: Æsj, ja, det var det jeg egentlig trodde.. Skuffende. Men inntil videre skal jeg titte etter fairtrade-roser, og etter hvert norske tulipane :)

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)