mandag 8. februar 2010

Rotstappe

Jeg holdt på å skrive potetstappe, men når jeg sier potetstappe kan det enten bety stappe av bare poteter, eller en blanding av poteter, gulrøtter og/eller kålrot. Rotstappe blir kanskje mer riktig.



Jeg har ingen oppskrift når jeg lager stappe. Mengdeforholdet kommer helt an på hva som er i kjøleskapet.

Stappen på bildet ble knakende god, og inneholder sånn ca:
10-15 poteter
4-5 store gulrøtter
1/2 kålrot (det var så godt å knaske den rå, at det ble litt mindre enn tiltenkt i stappa)
1/2 buljongterning
Masse gressløk
Salt og pepper
2-3 dl. melk

Kokes i ca 40 minutter i lite vann.
Hell av det meste av vannet, men ikke alt. (Vannet du heller av, kan du med fordel bruke senere, som en slags buljong. Det hender jeg fryser det ned i isterningformer.)
Hell oppi krydder, og mos deg sliten!
Spe ut med melk etterhvert.

Dette blir en ganske stor porsjon (3-4 porsjoner?). Det fine med det, er at jeg kan porsjonere det i poser, og fryse ned til senere bruk. Ikke dumt.

2 kommentarer:

  1. Jeg pleier å lage ut fra denne: http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=1261

    SvarSlett
  2. Veldig lik den jeg lager. Men hva er det jeg ser - ingen melk? Det syns jeg må til..

    SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)