søndag 7. februar 2010

Tre generasjoner Husqvarna

Jeg har tre symaskiner, som ALLE STREIKER!
Dvs, det er bare to jeg egentlig regner som symaskiner, men jeg ble så desperat at jeg også dro frem den eldgamle symaskinen fra det gamle symaskinbordet. Men den var bare for rusten og shabby til at det var noe poeng...Når det gjelder de to andre:

Jeg har den nye (6 år gamle) symaskinen min, som jeg har brukt veldig mye. Den streiker plutselig helt, og syr bare dårlige sømmer der overtråen bare blir liggende slakt på oversiden av stoffet, og bare er å dra ut. Hvis noen skjønte det.. Den har vært sånn før også, og det er aldri noe jeg gjør for at den skal bli sånn, ei heller noe jeg gjør for å få den til å funke igjen. Det er akkurat som den lever sitt eget liv på det området..
Men jeg har selvfølgelig prøvd å: bytte både overtråd og undertråd, stille på spennet og diverse andre ting, bytte nål, blåse støv, pirke og justere. Sømmen er likedan uansett hva jeg gjør.Husqvarna 2000 fra 1970. Veldig bra og avansert symaskin - mye mer avansert enn min nye. Men den syr bare bakover! Det står en egen guide for om den henger seg opp på bakoversøm i brukermanualen ("Slik syr De med Husqvarna 2000"). Men når jeg skulle prøve å gå gjennom den, sto jeg plutselig med en spak i hånda. Spaken for å løfte og senke foten, datt rett og slett av! Så nå får jeg ikke gjort noe med den. Spaken er ikke knekt, så det må være mulig å få den på, men jeg får det ikke til.Som jeg regner med har kommet tydelig frem nå; jeg er ganske sur. Jeg har flere ting jeg vil sy, og en del halvferdig som jeg bare mangler bittelitt på. Så sitter jeg altså her med tre symaskiner, og får ikke sydd noe som helst. Jeg ønsker meg ny symaskin! Enten ny ny eller ny gammel.
Frustrasjon er ordet.

12 kommentarer:

 1. Dra til moren din og gjør ferdig de halvferdige syprosjektene? Send en maskin på rep?

  SvarSlett
 2. Det høres ut som maskinen trenger en service!
  Veldig irriterende.
  Jeg har en Janome Easy Jeans. Før hadde jeg en 30 år gammel Bernina og var superfornøyd. Men så eksploderte pedalen en dag. Vi byttet til en annen pedal. Og så eksploderte den også. Da kjøpte jeg ny. Og den har vært helt fantastisk!
  Jeg tror aldri jeg har hatt snurpetrådproblemer med den. Men har hatt den på service et par ganger. De sier at hvis du syr hver dag (noe du sikkert gjør) så trenger maskinen service en gang i året.
  Janomemaskinene har forresten et annet system for undertråden. Du har ikke spolehus og alt det rotet der. Skulle ønske vi hadde Janomemaskiner på jobben med alle tenåringene som herjer og syr...

  SvarSlett
 3. Grrr, skjønner godt irritasjonen din.
  Service neste :)

  SvarSlett
 4. Uff uff uff. Alt på en gang... Det er håpløst da! Håper du kjenner noen som er god på symaskiner..
  Dyrt å kjøpe nye..:/

  SvarSlett
 5. Takk for støttende symaskintrøst, dere :)
  I dag drar jeg til mamma og syr litt!
  Så får jeg undersøke dette med service..

  SvarSlett
 6. Hei, der var bloggen din ja... Symaskinproblemer er tydeligvis i vinden, vår brekker nåler på heltid. Men uansett det jeg ville hinte om var at du må besøke http://ridleyworks.etsy.com som er Jeanetts butikk for små rare saker av polymerleire. Vi snakkes :) ~Sondre

  SvarSlett
 7. Uff, jeg skjønner at du blir fortvilet.
  Jeg fikk en fin telefon i dag, symaskinen min er ferdig på service, og kan hentes når det måtte passe.
  Sånne telefoner blir man veldig glad av.
  Jeg har heldigvis to maskiner, Janome begge to.
  En liten hendig en som følger meg trofast hvor en jeg er, og en muskedunder av en tungvekter som står fint hjemme hele tiden Janome 66oo.
  Det er denne som har vært på service, litt pleie bare. Ikke noe galt. Så jeg kan uten tvil anbefale Janome, en super maskin som syr og syr uten styr.. :O)
  Håper maskinparken din er oppe å går snart.
  Linda..

  SvarSlett
 8. Hei!

  Har fått tak i en Husqvarna 2000 Modell: 64 40 som har stått lagret og ubrukt en stund nå. Prøvde den for å se hvordan den funket, og det virket som den var i fin stand, helt til jeg skulle prøve bakover søm en siste gang før jeg pakket den bort for kvelden. Da hang den seg selvfølgelig opp, og kjører kun bakover nå. Har googlet litt for å prøve å finne ut hvordan jeg fikser dette, i og med at bruksanvisningen ikke fulgte med. Fant da dette innlegge fra deg som tydligvis har hatt samme problem.
  Jeg lurer da på, fikk du fikset det? Og i så fall hvordan? :)

  Christin

  SvarSlett
 9. Hei Christin! Jeg greide ikke å fikse det selv, men leverte den på reparasjon, og de fikset det relativt greit. Det, og et par andre ting, ble i alle fall under 1000kr (på Naboskapet på Jessheim). Du får sikkert fikset den hvis du hører med den nærmeste symaskinbutikken som fører Husquarna. Lykke til! :)

  SvarSlett
 10. Okei.. Tenkte meg nok at den måtte inn.. Tkk for hjelpen uansett! :)

  Christin

  SvarSlett
 11. Jeg kan fikse gamle symaskiner. tor.magnussen@gmail.com

  Husqvarna er greie å reparere...

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Min gamle Husqarna Fr 1973 syr bare bakover. Jeg bor i Oslo. Kan du hjelpe den? Ingebjørg

   Slett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)