torsdag 25. februar 2010

Fisheye?

Jeg har kjøpt en linsegreie til kameraet, og jeg skjønner den ikke i det hele tatt. Det er bare en enkel billig fisheye-linse, som skal festes utenpå det vanlige objektivet mitt, om jeg har forstått det rett.. Men det går jo ikke!? Det sto spesifisert at den passet til Canon EOS 500D, som jeg har - men jeg skjønner overhodet ikke hvordan den skal festes.. Holdt den foran og prøvde meg på et par bilder, som ikke akkurat ble slik det skulle.. Hihi. Montro om jeg trenger noe mer for å feste den? Filterfester? Det går heller ikke å sette den på om jeg fjerner objektivet. Litt forvirret og litt skuffa.Litt morsom effekt ble det jo, med Muskatt i en runding i en runding. Men nei, ikke sånn det skulle bli i det hele tatt.

Jeg mistenker at en viss kamerainteressert inngift fetter skal få kikke på den til uka, og lære meg. Så vet du det, Bent.

8 kommentarer:

 1. http://cgi.ebay.com/58mm-2-0x-Tele-Photo-Converter-Canon-400D-450D-500D_W0QQitemZ270533107476QQcmdZViewItemQQptZCamera_Lenses?hash=item3efd079f14

  SvarSlett
 2. neij neij neij, detta så ikke rett ut!!
  ta å hør med Eirin på http://anantharika.wordpress.com/
  hun kjøpte seg sånn linse for litt siden å bruker den mye

  SvarSlett
 3. Den er antakelig til å skru på objektivet, men for at dette skal være mulig så må objektivet ha riktig diameter, i dette tilfellet 58 mm. Sjekk tallet som står bak Ø på objektivet ditt :)

  SvarSlett
 4. Det der er vistnok ikke et Fisheye. Spurte ei venninde som jobber med kameraer og hun sa: "a 2x teleconverter is supposed to times the focal length of your lens by 2..." så det er visst bare en linse som har den funksjon at den skal la deg gå litt nærmere på objektive. Det at det står fisheye under lense (eller hvesiden av) er bare tull for den kan ikke være alle di typene på en gang.

  SvarSlett
 5. Hei!
  Tusen takk for at du sier i fra! -Så godt at det er noen som tar seg bryet med å gi beskjed!

  SvarSlett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 7. Mandy: fant ut det jeg og.. kjipt. Jeg trenger jo ingen pokkers dobbel tele :p Neste gang skal jeg gjøre grundigere research.

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)