mandag 1. februar 2010

Brunmasket Britisk korthår

Jeg får med jevne mellomrom spørsmål om hva slags rase Muskatt er, så det skader ikke å si det flere ganger, og samtidig vise frem noen dagsferske bilder av ham. Han er en brunmasket Britisk korthår. Den siste som spurte om det, fikk meg til å le litt... "Vilken otroligt söt liten (eller nej.. STOR!) kisse du har! Vad är han för ras? :-)" (kommentar til "stor pus i lite hus")- hihi, godt sagt :pHan er nå 8 måneder gammel, veier 4,8kg, og blir sansynligvis helt opp i 8kg! Britene har korte, tette poter, stort hode, og tett og kompakt kropp - og ser derfor ut som tykke små kraftkarer... En herlig katterase, som gjør seg godt som innekatt, og er kosete som bare det.Oppførselen til Muskatt, er imidertid litt rar, og avviker fra hva som sies om rasen. Særlig når det gjelder løfting. I alle slags situasjoner, i alle slags vinkler. Han syns det er helt topp og løftes og blir båret rundt på. Hvis han ligger og sover et sted, og jeg trenger å flytte ham, er det ikke noe problem å plukke ham opp, bære ham i samme stilling, og legge ham ned et annet sted i samme stilling - og der blir han liggende! Eller om han ligger i fanget mitt og jeg skal opp og hente noe, kan jeg bare holde ham inntil magen, eller lage hengekøye til ham med skjørtet. Og han blir liggende/hengende helt rolig. Eller jeg kan holde ham opp i luften og fly rundt med ham. Han holder seg i ro. Han oppfører seg rett og slett som katterasen Ragdoll, som har fått navnet fordi de oppfører seg som filledukker. Den siden av Muskatt er ganske morsom. Jeg har aldri sett noen andre katter oppføre seg på den måten når de blir løftet :)

Han er en fantastisk katt.

For de som vil lese mer om Britisk Korthår, står det en del på engelsk Wikipedia.

7 kommentarer:

 1. Så utrolig søt ja! Og en veldig rolig katt altså: D Artig artig!

  SvarSlett
 2. Min katt kan også løftes sånn! Vel, - har ikke prøvd det med hengekøye i skjørtet, men hun holder seg helt rolig og i samme sovende stilling hvis jeg må løfte henne fra en hvileplass til en annen. Hun er kvart siameser, men vet ikke om det har noe med det å gjøre... :) Koselige kattepuser!

  SvarSlett
 3. oj! Jeg var helt sikker at han var en Ragdoll jeg!
  jøss, skal sjekke linken jeg - for jeg er heeelt forelska i Muskatt! =)

  SvarSlett
 4. Hihi, det där var ju min kommentar! :-)

  Han är så vansinnigt söt, din Muskatt. Jag får helt enkelt inte nog av att se bilder på honom!
  Och han verkar så härligt avslappnad. En sån katt vill jag också ha en dag!
  Visst älskar jag min lilla Elvis (han blir 4 i år och väger fortfarande bara 4,4 kg) så otroligt mycket, men han gillar inte alls att bli lyft. Och han gillar inte att kela särskilt mycket... Men å andra sidan, när han väl VILL kela.. då känner man sig verkligen som en V.I.P! Hihi! :-)

  SvarSlett
 5. hvilken oppdretter kommer Muskatt fra? har lett lenge etter en britisk brunmasket, synes de er så herlige. Har selv en skilpadde og en rødspottet, men vil ha en til, for rasen er jo så morsom og klovnete :-)

  SvarSlett
 6. Elise: han kommer fra MacCats http://www.maccats.net/ - koselig småskala familieoppdrettere, foreldrene til en av mine barndomsvenninner :) Jeg går med andre ord 100% god for oppdretterne ;) Du kan jo høre med dem om de planlegger flere kull med brunmaskede.

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)