Jeg brukte:
- 1 hakket gul løk
- Olivenolje til steking
- ca 3/4 av en squash, skåret i terninger
- 1 boks hermetisk tomat (men jeg tror ferske hadde blitt mye bedre i denne retten)
- 2 skjeer grønnsaksbuljong
- 1 dl cashewnøtter
- 1 boks bønner (jeg brukte kidneybønner, men jeg tror det var feil.. det står "kokte bønner" i oppskriften. Men bønnene var gode de altså :)
- 3 dl vann
1. Fres løk og squash i oljen. Tilsett tomatene etter litt. Tilsett 1 dl vann og buljong, og kok på svak varme til grønnsakene er myke.
2. Finmal nøttene i hurtigmikser (jeg brukte stavmikser). Tilsett 2 dl vann og kjør til en jevn nøttemelk.
3. Rør nøttemelken inn i grønnsaksblandingen og tilsett bønnene. Kok en stund til (jeg kokte det i ca 30 minutter tilsammen, men i oppskriften står det ikke noe tid).
Det ble en veldig god gryte, som jeg serverte med ris.
Så nydelig det bildet av dampen ble:)
SvarSlett