Basisen i fløteis er én eggeplomme per dl. fløte. Eggeplommer og fløte piskes stivt hver for seg, før det blandes og kan tilsettes bær, sjokolade, kaffe, vanilje, etc. Bruker du iskremmaskin, får isen en luftigere og bedre konsistens, og fryses fortere. Fryser du den ned i fryseren, rør i isen ca hver halvtime til den er stiv.
Idas jordbæris
4 eggeplommer
4 dl. laktosefri fløte
450 gram friske, norske jordbær - moses
5 dråper Stevia vanilla cream
Serveres med friske jordbær til.
Idas vaniljeis
2 eggeplommer
2 dl laktosefri kremfløte
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts vaniljepulver
5 dråper Stevia vanilla cream
Serveres med små biter av opphakket mørk sjokolade og litt yaconsirup.
Idas kaffesjokolade-is
2 eggeplommer
2 dl laktosefri kremfløte
1 dobbel espresso
10 dråper Stevia english toffee
2 ss kakao
Til slutt, dagens store spørsmål: skal jeg dra ned til sentrum og se Lykke Li på Øya, eller skal jeg bli hjemme og se fotballkamp på TV? Hmm, luksusproblem!
Åhh..den isen så kjempedigg ut! Jeg blir så imponert jeg Ida over at du lager den selv. Er redd for å miste meg selv i prosessen jeg ;)
SvarSlettOG den kaffekoppen drakk alltid farmor av til 12-kaffen sammen med bollen sin. Ble nesten litt rørt her jeg...Har ikke sett den på så lenge...
Ja, søstra mi er på plass allerede på øya. Hun sier det er topp der nede. Men valgets kval ja, hvis du er like interessert i fotball...
Go hælg! :)
At jeg ikke har tenkt på dette selv! :) Selvfølgelig kan man bruke laktosefri fløte til å lage is. Takk for tipset! :)
SvarSlettIs-oppskriftene dine er supre og skal prøves. Tusen takk for inspirasjon... Klem fra Rosen
SvarSlett