søndag 9. oktober 2011

Hei!

Jeg får med jevne mellomrom nye lesere, som jeg blir utrolig glad for! Det er så koselig når det er noen nye som kommenterer eller legger seg til som følger. Og når jeg får kommentarer om at jeg er inspirerende, er lykken komplett! Det er jo alle dere fine lesere som gjør at jeg elsker å blogge. Takk!

Med nye lesere, kommer også nye spørsmål, og jeg tenkte jeg derfor skulle ta en liten "Ida i et nøtteskall" - en kort oppsummering av meg og hverdagen min.

Jeg er 27 år, fra Jessheim, men bor alene i min særdeles koselige leilighet på Oslos beste østkant. Jeg har bachelorgrad i "Informasjonssystemer og IT-ledelse", men rakk bare å jobbe som IT-konsulent ett år før jeg fikk svineinfluensaen, etterfulgt av kronisk utmattelse. De siste drøyt to årene har jeg vært sykmeldt, og hjemme uten å gjøre noe særlig. Og i denne tiden har det vært så fantastisk fint å ha blogg og eplabutikk, som har reddet en ellers meningsløs syketilværelse. Jeg har hele livet elsket håndarbeid, men har ingen formell utdannelse i dette. "Prøve og feile"-metoden har funket veldig bra for meg, og jeg blir stadig flinkere og finner ut av nye løsninger på ting. Det er så gøy! Nå er jeg friskere, og får mye mer ut av all tiden jeg har til rådighet - og den tiden fyller jeg med masse sying, matlaging fra bunnen av med gode råvarer, konfekt- og kakelaging, turer, lydbøker, filmer, TV-serier, sport på TV, blogging, loppemarkeder, loppefunnoppussing, interiørfiksing, middagsselskaper og vennebesøk.

Og nå lurer jeg på to ting:
 1. Har dere noen flere spørsmål til meg? Kom gjerne med spørsmål, så samler jeg dem opp i et blogginnlegg med spørsmål og svar senere!
 2. Hvem er dere? Skriv gjerne en "meg selv i et nøtteskall"-tekst i kommentarfeltet og/eller link til bloggen din!

14 kommentarer:

 1. Så fint med en slik presentasjon!

  Jeg heter Maren, har blogga i litt over ett år, om tekopper, filmer, bøker, smil i hverdagen, prikkete kjoler og sånn som gjør meg glad.

  SvarSlett
 2. Jeg hedder Stine, er alt for gammel og har en kandidatgrad i kunsthistorie og medievidenskab. Jeg bor i Aalborg, Danmark, arbejder med kommunikation og bruger i øvrigt min tid på min norske kæreste, klassisk sang, fotografi og alt for meget internet. Jeg er vild med Oslo (hvor jeg tidligere har boet) og håber på at kunne flytte til Norge med tiden.

  SvarSlett
 3. Jeg er Ingrid, litt espelid er bloggnavnet fordi jeg startet det som en mat alelrgiblogg, da jeg var veganer og glutenallergiker. Nå spiser jeg lavkarbo og bloggen har mere blitt en tenketank for tanker og refleksjoner jeg har etter at jeg i 2011 ble alvorlig syk med en genetisk bindevevssykdom som har lenket meg til en rullestol. Legene sier det er for livet, jeg sier finnes det håp er det en løsning?
  så skriver en del om vegen mot å gå igjenn visst den finnes men også en del om livet i rullestol for det har vært en stor omveltning fra å være frøken alltid på fjellet til en frøken som er syk og på jul.
  :-)
  Jeg fant bloggen din gjennom Ida matryoska sin blogg, og har følgt den i rundt 1 år og det beste øyblikke i følgingen av bloggen var når du skrev om at du ble friskere. Men jeg elsker bloggen din for alle de fine bilde, koslige øyblikkene og lekre sy prosjektene.

  SvarSlett
 4. Hej Ida! Nu har også jeg lavet en "mig selv i en nøddeskal" og den kan ses på min blog: www.kristinalyngsoe.dk

  SvarSlett
 5. Ups.. Jeg glemte helt at sige, at jeg har en gavedryss med et par af mine øreringe som du kan deltage i, om du har lysten..

  SvarSlett
 6. Hei!
  Jeg heter Ingrid og har fulgt bloggen din i lang tid, men er ikke blogger selv og har aldri kommentert noe før, så du har nok ikke lagt merke til meg som leser :) Bloggen din er en av to jeg følger fast. De fleste andre blogger jeg har vært innom synes jeg er bortkasta tid å lese, men jeg liker din av flere grunner: du skriver bra, du tar gode bilder, du håndlager fine ting og du har samme smak som meg hva gjelder kopper o.l. Dessuten deler du såpass av deg selv, slik at man føler man "kjenner" deg, uten at det blir for intimt.
  Selv er jeg psykologistudent, og interessert i mange av de tingene du skriver om og tar bilder av :) Bloggen din er en veldig god avveksling når man blir litt vel lei av å skrive oppgave!

  SvarSlett
 7. Hei, jeg heter Inger Anne,singel, hjelpepleier, nærmer meg 50. Liker å være ute i skog og mark, lese bøker , og sneier innom diverse håndarbeid. Elsker å kikke på blogger og blir så inspirert og imponert over kreativiteten og alt hva folk lager :)

  SvarSlett
 8. Hei Ida! Jeg er Ine, og har begynt å følge bloggen din ganske nylig. Synes det er veldig gøy å få et lite innblikk i de kreative prosjektene dine. Også liker jeg Meat Free Monday-innleggene dine!

  Jeg er lektorstudine på UiO på tredje året, der jeg leser nordisk og religion og etikk. Jeg bor på Sofienberg sammen med kjæresten min, og jobber som formidler på Norsk Folkemuseum annenhver helg. Ellers skriver jeg blogg, drikker kaffe, svinger meg til Neil Young i stua, lager vegetarmat og gjør mitt beste for å glede meg over små og store ting i hverdagen. Sånn som fine blogger, for eksempel. :)

  SvarSlett
 9. Uhu! Jeg er nabo med deg tvers over Østensjøvannet, med tre barn, tre unger, en hund og en mann og nesten farmor... :) DET har jeg ikke sagt i Blogglandia enda faktisk... Dessuten er jeg veldig glad i søm, patchwork særlig og strikking, hekling, ellers korsbåndsrekonstruksjoner og kneproteser (de siste er jobben min men like moro)...

  SvarSlett
 10. Hei hei! Jeg er Annbjørg, 30 år, bor i Alta sammen med jentungen min på 9 år og to marsvin. Studerer til å bli førskolelærer, og jobber i barnehage. Jeg strikker, hekler, maler, tegner og pusser opp møbler. Yrket jeg har valgt henger nøye sammen med den jeg er. Liker tull og tøys, glade farger, uvanlige løsninger, lattermilde mennesker og alt som er kreativt og overraskende. Selv blogger jeg for å vise andre at det går an å velge annerledes, tenke litt utenfor "boksen". Og jeg ønsker å påminne andre om at de får til mer enn de tror, alt er mulig!

  SvarSlett
 11. Hei, jeg heter Nadja, og er ganske ny her. Blir veldig imponert over hvor modig du er, og er glad du er åpen om sykdomen din. Og så blir jeg kjempe imponert over hvor fine kjoler du lager, og vurderer sterkt å spandere en maja kjole på Una som er min (snart) 3 årige datter. Mer om meg finner du i hei innlegget her: http://unadostres.blogg.no/1318362045_11okt2011.html

  SvarSlett
 12. Jeg heter Turid og fant bloggen din for en stund siden da jeg søkte etter en oppskrift på et skjørt :-) Min blogg startet da jeg flyttet fra Haugesund og til Toscana. Der ble jeg i to år, og nå er jeg hjemme i Haugesund igjen. Bloggen har blitt et uttrykk for forandinring, utvikling, nye veier og masse masse fotografier av det hele. http://toscanaturid.wordpress.com/

  SvarSlett
 13. Hei! Jeg er en jevngammel kreativ sjel som kom over bloggen din ganske nylig da jeg oppdaget at vi har prikk lik skrivemaskin :) Skal legge deg til leselisten min! Bor på nydelige Kampen i Oslo med fersk mann, er forlagsredaktør, men har bakgrunn i kultur/kunst/sosiologi. Tegner, maler og skriver, blir stadig bedre venn med symaskinen og elsker 50-tallet, New York, lukten av nykvernet kaffe, fridager, smoothie til frokost og varm sjokolade i Biblioteksbaren på Hotel Bristol. Drømmer store drømmer og legger store planer :) På nettet bor jeg på www.austigardfactory.blogspot.com.

  SvarSlett

Takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger! :)